Annonce
Nordfyn

Trods stigende gift i drikkevand: Der bliver ingen ekstraordinær generalforsamling

Nordfyns Vandværk slår i en ny statusopdatering fast, at der ikke vil blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, selvom underskriftsindsamlingen kræver det. Arkivfoto: Nils Svalebøg
I en ny opdatering på Nordfyns Vandværks hjemmeside fastholder vandværkets bestyrelse, at den bliver dårligt behandlet, og at den - imod sine egne vedtægter - ikke vil afholde en ekstraordinær generalforsamling. Samtidig stiger indholdet af sprøjtegifte i vandet.

Nordfyn: Der er løbet meget vand ud over markerne ved Krogsbølle, siden sagaen om det forurenede drikkevand i området begyndte i 2017. Dengang blev en af landets kraftigste forureninger med sprøjtemidler opdaget i samtlige vandværkets fire boringer.

I den seneste analyse af drikkevandet fra 26. juni er indholdet af sprøjtemidler atter stigende.

Stoffet desphenyl chloridazon ligger nu 19 gange over grænsen, mens metyl desphenyl chloridazon ligger 2,5 gang over kvalitetskravet.

Annonce

En af vandforbrugerne i området er Søren Vindfeld Nielsen, der er cand. scient. i organisk kemi og miljøbiologi. Han har i mange år blandt andet beskæftiget sig med pesticider og har regnet vandværkets planer for at skaffe rent drikkevand igennem.

- De resultater vandværket mener at kunne nå er ren utopi, og derfor synes jeg, de smider vores penge ud på en løsning, der aldrig vil føre til noget. Samtidig må jeg efterhånden konstatere, at bestyrelsen lever lidt i deres egen verden og er helt udenfor pædagogisk rækkevidde, når man forsøger at have nogen form for dialog med dem, mener Søren Vindfeld Nielsen.

- Vi har selvfølgelig brug for rent vand så hurtigt, det er muligt, men endnu mere væsentligt lige nu har vi brug for en fremtidssikret ledelse af vores vandværk, som vi kan have tillid til, siger han.

Mistillid til bestyrelsen

Hos Nordfyns Kommune er udvalgsformand i teknik- og miljøudvalget, Anders Thingholm (C), skuffet over den seneste udmelding fra bestyrelsen.

- Vi har haft et ganske fornuftigt møde med både lodsejer og vandværker, og derfor er det jo ikke i tråd med sandheden, når bestyrelsen nu melder ud på sin hjemmeside, at der ikke er mulighed for at arbejde videre med plan c. Det er simpelthen ufatteligt, mener Anders Thingholm, der nu igen vil sætte vandværket på som punkt til det næste udvalgsmøde.

Han finder det også dybt bekymrende, at det virker som om, vandværket kører videre med sit forsøg, som om det stadig var en del af handleplanen.

- De har reelt kun én løsning at arbejde videre med i forhold til handleplanen. Det er plan c, der handler om at arbejde hen mod rent vand i nye boringer, siger Anders Thingholm.

Annonce

Nægter fortsat

På grund af mistillid til bestyrelsen har en gruppe forbrugere siden nytår samlet underskrifter for at gennemtvinge en ekstraordinær generalforsamling.

Vandværkets bestyrelse lagde tirsdag aften en ny status på vandværkets hjemmeside, hvor den fastholder, at man ikke vil indkalde til en ekstraordinær generalforsamling på trods af, at mere end 260 husstande har skrevet under på ønsket.

Den nuværende bestyrelse består blandt andet af tre store landmænd fra området, der sidste efterår stod bag det, som gruppen af forbrugere kalder et kup mod generalforsamlingen.

Men det er ikke længere tiden til at trække tingene i langdrag udelukkende ud fra økonomiske interesser, når man har en mulig løsning på papiret, mener Lene Henriksen, der er talskvinde for gruppen af utilfredse forbrugere i gruppen Rent Vand Nu.

- Det har stået på længe nok, og bestyrelsens idéer ser jo ikke ud til at løse vores problem. Vi har indsamlet de nødvendige underskrifter for at kræve en ekstraordinær generalforsamling, men bestyrelsen nægter stadig at gennemføre den. Det gør de ud fra nogle helt horrible begrundelser, der ikke har nogen juridisk gang på jorden, siger hun.

Annonce

Over til Vandcenter Syd

I øjeblikket leverer Nordfyns Vandværk drikkevand til Krogsbølle-området og en lang række sommerhuse, der ligger over kvalitetskravet. Det sker på en dispensation fra Nordfyns Kommune, men Rent Vand Nu-gruppen ønsker at overlade opgaven til det kommunale selskab Vandcenter Syd.


- Vi har selvfølgelig brug for rent vand så hurtigt det er muligt, men endnu mere væsentligt lige nu har vi brug for en fremtidssikret ledelse af vores vandværk som vi kan have tillid til

Søren Vindfeld Nielsen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Video: Vild biljagt gennem gaderne: Borgere måtte springe til side for rød Citröen

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Kurt byttede familiens faste ferier til frihed: Vi har oplevet noget, man ikke kunne i et sommerhus

Kerteminde For abonnenter

Arkitekt Søren tog fat, hvor andre ville give op: Reddede en 300 år gammel stråtækt gård fra en grum skæbne

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med nyt om fodboldgudernes Thor, Næsby-talenter til AaB og dit og dat

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Sport

OL mens du sov: Pernille Blume vinder bronze i 50 meter fri

Odense

Fyns Politi efterlyser vidner til knivstikkeri i Odense

OB For abonnenter

Kommentar: Nu kan folket ved selvsyn tjekke den nye stil - OB har gode chancer for at holde stimen

Assens

Specialisten Martin arbejder 160 kilometer fra familien for at bygge topmoderne renseanlæg: - Det er blevet en livsstil

Annonce