Annonce
Nordfyn

Trods stigende gift i drikkevand: Der bliver ingen ekstraordinær generalforsamling

Nordfyns Vandværk slår i en ny statusopdatering fast, at der ikke vil blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, selvom underskriftsindsamlingen kræver det. Arkivfoto: Nils Svalebøg
I en ny opdatering på Nordfyns Vandværks hjemmeside fastholder vandværkets bestyrelse, at den bliver dårligt behandlet, og at den - imod sine egne vedtægter - ikke vil afholde en ekstraordinær generalforsamling. Samtidig stiger indholdet af sprøjtegifte i vandet.

Nordfyn: Der er løbet meget vand ud over markerne ved Krogsbølle, siden sagaen om det forurenede drikkevand i området begyndte i 2017. Dengang blev en af landets kraftigste forureninger med sprøjtemidler opdaget i samtlige vandværkets fire boringer.

I den seneste analyse af drikkevandet fra 26. juni er indholdet af sprøjtemidler atter stigende.

Stoffet desphenyl chloridazon ligger nu 19 gange over grænsen, mens metyl desphenyl chloridazon ligger 2,5 gang over kvalitetskravet.

Annonce

En af vandforbrugerne i området er Søren Vindfeld Nielsen, der er cand. scient. i organisk kemi og miljøbiologi. Han har i mange år blandt andet beskæftiget sig med pesticider og har regnet vandværkets planer for at skaffe rent drikkevand igennem.

- De resultater vandværket mener at kunne nå er ren utopi, og derfor synes jeg, de smider vores penge ud på en løsning, der aldrig vil føre til noget. Samtidig må jeg efterhånden konstatere, at bestyrelsen lever lidt i deres egen verden og er helt udenfor pædagogisk rækkevidde, når man forsøger at have nogen form for dialog med dem, mener Søren Vindfeld Nielsen.

- Vi har selvfølgelig brug for rent vand så hurtigt, det er muligt, men endnu mere væsentligt lige nu har vi brug for en fremtidssikret ledelse af vores vandværk, som vi kan have tillid til, siger han.

Mistillid til bestyrelsen

Hos Nordfyns Kommune er udvalgsformand i teknik- og miljøudvalget, Anders Thingholm (C), skuffet over den seneste udmelding fra bestyrelsen.

- Vi har haft et ganske fornuftigt møde med både lodsejer og vandværker, og derfor er det jo ikke i tråd med sandheden, når bestyrelsen nu melder ud på sin hjemmeside, at der ikke er mulighed for at arbejde videre med plan c. Det er simpelthen ufatteligt, mener Anders Thingholm, der nu igen vil sætte vandværket på som punkt til det næste udvalgsmøde.

Han finder det også dybt bekymrende, at det virker som om, vandværket kører videre med sit forsøg, som om det stadig var en del af handleplanen.

- De har reelt kun én løsning at arbejde videre med i forhold til handleplanen. Det er plan c, der handler om at arbejde hen mod rent vand i nye boringer, siger Anders Thingholm.

Annonce

Nægter fortsat

På grund af mistillid til bestyrelsen har en gruppe forbrugere siden nytår samlet underskrifter for at gennemtvinge en ekstraordinær generalforsamling.

Vandværkets bestyrelse lagde tirsdag aften en ny status på vandværkets hjemmeside, hvor den fastholder, at man ikke vil indkalde til en ekstraordinær generalforsamling på trods af, at mere end 260 husstande har skrevet under på ønsket.

Den nuværende bestyrelse består blandt andet af tre store landmænd fra området, der sidste efterår stod bag det, som gruppen af forbrugere kalder et kup mod generalforsamlingen.

Men det er ikke længere tiden til at trække tingene i langdrag udelukkende ud fra økonomiske interesser, når man har en mulig løsning på papiret, mener Lene Henriksen, der er talskvinde for gruppen af utilfredse forbrugere i gruppen Rent Vand Nu.

- Det har stået på længe nok, og bestyrelsens idéer ser jo ikke ud til at løse vores problem. Vi har indsamlet de nødvendige underskrifter for at kræve en ekstraordinær generalforsamling, men bestyrelsen nægter stadig at gennemføre den. Det gør de ud fra nogle helt horrible begrundelser, der ikke har nogen juridisk gang på jorden, siger hun.

Annonce

Over til Vandcenter Syd

I øjeblikket leverer Nordfyns Vandværk drikkevand til Krogsbølle-området og en lang række sommerhuse, der ligger over kvalitetskravet. Det sker på en dispensation fra Nordfyns Kommune, men Rent Vand Nu-gruppen ønsker at overlade opgaven til det kommunale selskab Vandcenter Syd.


- Vi har selvfølgelig brug for rent vand så hurtigt det er muligt, men endnu mere væsentligt lige nu har vi brug for en fremtidssikret ledelse af vores vandværk som vi kan have tillid til

Søren Vindfeld Nielsen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce