Annonce
Middelfart

Trods skepsis: Nørre Aaby er et skridt tættere på nyt samlingssted

Omkring 35 borgere fra Nørre Aaby var tirsdag aften samlet til borgermøde angående byens nye samlingssted. Foto: Søren Gylling
I flere år har der været ønske om at etablere et medborgerhus for beboerne i Nørre Aaby. Nu får borgerne mulighed for at mødes i den tidligere inspektørbolig ved Vestfynshallerne. Den plan møder ikke opbakning fra flere af byens beboere, der fortsat ønsker et medborgerhus i midtbyen.

Nørre Aaby: Tirsdag aften var omkring 35 borgere fra Nørre Aaby samlet i den tidligere inspektørbolig ved Vestfynshallerne til borgermøde. Et borgermøde, der skulle give borgerne i byen mulighed for at få indflydelse på, hvad der skal ske med byens nye samlingssted.

Det var dog ikke første gang, at borgerne mødtes for at diskutere mulighederne for et nyt samlingssted. Tidligere har både stationsbygningen, den gamle cykelfabrik, Grønærten og et medborgerhus i en boligforening været i spil som lokation til det nye samlingssted.

På nuværende tidspunkt er planen, at det er den tidligere inspektørbolig ved Vestfynshallerne, der skal huse et nyt samlingssted. Der var dog stadig nogle af byens borgere, der lagde vægt på, at man ikke skulle nøjes med inspektørboligen som samlingssted, men fortsat fokusere på at etablere et nyt kultur- og medborgerhus i midtbyen.

Annonce

Tidslinje

2014: Lokaludvalget gør sig tanker om at overtage byens gamle rådhus, så det kan omdannes til et kultur- og medborgerhus. Det møder dog modstand fra kommunens økonomiudvalg på daværende tidspunkt.

2017: Lokaludvalgets formand, John Jørgensen, udtrykker via et debatindlæg i Fyens Stiftstidende, at man med fordel vil kunne indrette det gamle rådhus til et kultur- og medborgerhus, når biblioteket flytter ind i rådhusets stueetage. Han foreslår, at der på 1. sal skal laves lokaler til arrangementer og at man på taget af bygningen skal lave en udendørs terrasse til café og arrangementer.

2018: En ny bygning kommer i spil til et nyt samlingssted i Nørre Aaby. Lokaludvalget håber nu, at man kan få lov til at indrette den gamle stationsbygning på Jernbanevej til et medborgerhus. Det kræver dog en investor og en godkendelse fra byrådet.

Marts 2019: Grønærten, en tidligere børnehave, bliver nu præsenteret som en ny mulighed. Derudover åbner kommunen op for, at man kan lave et midlertidigt samlingssted til borgerne, da staten har bevilliget en halv million kroner til etablering af et kultur- og medborgerhus – de penge skal dog være brugt inden sommer.

Nødvendigt med en afklaring

John Jørgensen, der er formand for lokaludvalget, gjorde det klart under borgermødet, at den tidligere inspektørbolig ikke skal være et fremtidigt medborgerhus, men snarere et sted hvor byen har mulighed for at afholde møder eller arrangementer.

- Vi besluttede til sidste møde, at de 500.000 kroner skulle bruges til at renovere lejligheden her, hvilket giver rigtig god mening. Men vi besluttede ikke, at det skulle være byens nye permanente samlingssted. Og det er vigtigt, at vi ikke blander de to ting sammen.

Og den holdning bakkede flere af borgerne ham op om.

- Vi er nødt til at skære det ud i pap. Det her er ikke et nyt medborgerhus, men et udviklingsprojekt, lød det fra en af de fremmødte, der heller ikke så inspektørboligen som det eneste nye samlingssted til byens beboere.

Massevis af idéer

Borgermødet, der var arrangeret af organisationen Naboskab i samarbejde med Middelfart Kommune, gav de fremmødte mulighed for at komme med deres ønsker og drømme til det fremtidige samlingssted gennem forskellige øvelser i løbet af aftenen.

Ved alle bordene var der gang i snakken omkring, hvilke tiltag der ville være mest attraktive at indføre.

Både foredrag, madhold, samlingssted for mødregrupper, genbrugs- og malerkursus var nogle af de idéer, der blev bragt på banen til mulige aktiviteter i byens nye samlingssted.

- Hvis man kunne lave nogle arrangementer, der kunne skabe dialog mellem unge og gamle, kunne det måske give stor gevinst for begge parter, lød det fra en af borgerne.

Og fælles for de mange idéer var netop, at det skulle være et sted, hvor både unge og ældre i fremtiden kan få mulighed for at bruge lokalerne. Samtidig fokuserede de fleste på, at der skulle være mulighed for at gøre lokalet fleksibelt, så samlingsstedet kan bruges til flere arrangementer på én gang.

Derudover var der også et ønske om, at det skulle være et sted, hvor man kan starte et foreningssamarbejde op i byen. Foreningens Hus eller Foreningens Centrum var forslag til navne, som det nye samlingssted kunne blive kaldt i fremtiden.

- Vi vil rigtig gerne se det som et sted, hvor foreninger kan mødes i et samarbejde, men stadig kæmpe for et mødested eller værested nede i midtbyen, sagde John Jørgensen, formand for Nørre Aaby Lokaludvalg.

Esben Erichsen (A), (tv.) og Martin Rasmussen, formand for VIK var også deltagende i aftenens borgermøde. Foto: Søren Gylling

Fremtiden for samlingsstedet

Inden mødet blev afsluttet, valgte flere af de fremmødte at registrere sig som en del af en arbejdsgruppe, der skal hjælpe til med det videre forløb.

Derudover kunne Kristoffer Ravnbøl og Ida Neergaard fra Naboskab fortælle, at de har planer om at skulle afholde et lignende møde igen i slutningen af august eller starten af september, som kan bringe borgerne i Nørre Aaby endnu tættere på at få drømmen om et nyt samlingssted realiseret.

Kristoffer Ravnbøl fra organisationen Naboskab viste borgerne, hvordan inspektørboligen er indrettet i dag. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce