Annonce
Faaborg-Midtfyn

Trods skadedyr-besøg, coronaudgifter og uro på ledelsesgangen: Dagligvareforretning har haft det bedste år meget, meget længe

Troels Olsen tiltrådte som uddeler i Superbrugsen i Ferritslev den 1. september sidste år, og han kan glæde sig over, at regnskabet for sidste år viste et overskud på mere end 500.000 kroner. Foto: Hardy Hounsgaard
Efter meget magre år blev 2020 et kanonår for Superbrugsen i Ferritslev.

Ferritslev: Det har unægteligt været nogle ret så sløje år for Superbrugsen i Ferritslev, hvis man udelukkende ser på regnskabstallene.

For både i 2016, 2017 og 2018 leverede dagligvareforretningen røde tal på bundlinjen, mens 2019 gav et resultat før skat på 10.000 kroner. Men nu ser det ud til, at tingene er vendt til det bedre - meget bedre.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2020 leverede brugsforeningen et af de bedste resultater nogensinde. En halv million kroner - plus en sjat - lød resultat før skat på i 2020, og det til trods for, at brugsforeningen sidste år var udfordret på flere punkter.

Annonce


Folk har virkelig passet på sig selv i coronatiden og blevet "hjemme" for at handle. Det er årsagen. Når folk, der bor i byen, lægger pengene hos os i stedet for i Bilka, kommer resultatet til at se sådan.

Britta Olesen Martinussen, formand for Ferritslev Brugsforening


I regnskabet peges der blandt andet på, at forretningen var lukket i godt tre dage på grund af rottebesøg, ekstra omkostninger som følge af coronarestriktioner, og så blev der lavet en fratrædelsesaftale med uddeleren gennem 15 år, Henning Jørgensen - og som betød, at brugsen var uden uddeler fra juni og til september.

Stolt formand

I regnskabet betragter bestyrelsen resultatet som "meget tilfredsstillende", og det er godt en halv million bedre end budgetteret.

- Vi er meget stolte, og jeg er stolt over at bo i et lokalsamfund, hvor folk tager ansvar og bakker op om forretningen, siger formanden for brugsforeningen, Britta Olesen Martinussen.

- Folk har virkelig passet på sig selv i coronatiden og blevet "hjemme" for at handle. Det er årsagen. Når folk, der bor i byen, lægger pengene hos os i stedet for i Bilka, kommer resultatet til at se sådan, mener formanden.

Britta Olesen Martinussen kom med i brugsforeningen første gang i 2002, og hun har blandt andet siddet i næstformandsstolen, inden hun sidste år overtog formandskabet i brugsforeningen.

Ferritslev Brugsforening A.m.b.a.

Bestyrelse: Britta Olesen Martinussen, Stella Barmose Jakobsen, Vibeke Thinggaard, Carsten Stenstrøm, Palle Bo Paetau, Erik Søgaard, Tina Hedahl Holme.

Uddeler: Troels Olsen

Regnskabstal 2020 (2019)

Bruttofortjeneste: 7.139.612 (6.151.118)

Resultat før skat: 518.480 (9.879)

Egenkapital: 6.449.805 (5.924.425)

Brugsforeningen omfatter også en vaskehal og et tankanlæg.

Mens antallet af vaske faldt fra 11.108 i 2019 til 10.608 i 2020, så steg antallet af solgte liter benzin. Fra 1.560.054 liter i 2019 til 1.659.632 i 2020.

Hun har derfor været tæt på de besværligheder, som har kostet dyrt i de senere år. Formanden peger blandt andet på Faktas tilkomst som én af årsagerne, og som har gjort, at omsætningen i brugsen er faldet.

- Vi har også investeret meget, men det er aldrig rigtig slået igennem, fordi Fakta kom. Så har vi længe haft en fjernvarmeopgravning på Ørbækvej, som har betydet, at folk er kørt en anden vej, og derfor ikke er kommet forbi her. Så der er flere ting, der har drillet, forklarer Britta Olesen Martinussen.

Annonce

Større rolle

Den 1. september sidste år tiltrådte Troels Olsen som uddeler i Superbrugsen i Ferritslev.

- Jeg synes, at jeg allerede har sat et aftryk i hverdagen og gjort ting i forhold til corona og forsøger at holde handlen lokalt. Regnskabet bærer også præg af, at folk har været gode til at handle lokalt. Det er der slet ingen tvivl om, siger Troels Olsen, der inden længe sætter gang i en mindre ombygning.

Brugsen udvider nemlig sortimentet af non food.

- Det har vi fokus på. Vi skal lave sorte tal på bundlinjen fast og blive en endnu større spiller i lokalområdet. Det skal vi gøre ved at sikre, at borgerne ikke behøver at køre andre steder hen for at handle, lyder det fra uddeleren.

Hos Britta Olesen Martinussen og den øvrige bestyrelse er der håb om, at de lokale kunder er kommet for at blive.

- Om det holder, det ved vi ikke, men vi er meget fortrøstningsfulde. Vi kan håbe, at folk har fundet ud af, at tid også er penge, for det må værre hurtigere at køre her op i byen for at handle end at køre andre steder hen, siger Britta Olesen Martinussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce