Annonce
Kerteminde

Trods rygproblemer kæmpede Marianne sig op ad Tour-bjerg: Hun og de andre havde 5,9 millioner gode grunde

Marianne Eriksen døjer lidt med rygproblemer. Derfor var hun udfordret på nogle af stigningerne. Foto: Jakob Helbig
Sammen med 249 andre cykelentusiaster er direktør for NEF i Kerteminde, Marianne Eriksen, netop kommet hjem fra Pyrenæerne, hvor hun har været til tops for at samle penge ind til kampen mod Sclerose.

Kerteminde: Tour de France 2021 er efterhånden et overstået kapitel, men ikke for 250 ryttere på Cykelnerven, der netop har kæmpet sig til tops på blandt andet Tourmalet, Col de Portet og Luz Ardiden. For disse 250 ryttere er de afgørende Tour-bjerge ikke bare cyklet for sjovt, men for at samle penge ind til forskningen i sclerose.

En af disse ryttere er Marianne Eriksen, der er direktør for NEF i Kerteminde. Sammen med de andre ryttere er det lykkes hende at samle 5.9 millioner kroner ind til Scleroseforeningens arbejde for en verden uden sclerose.

- Jeg har en niece, der er ramt af sclerose. Og jeg har også en medarbejder, der har fået diagnosen i en ung alder. Jeg har set, hvad det gør ved deres hverdag, deres liv, deres fremtidsudsigter og drømme.

Annonce

Sådan sagde Marianne Eriksen til avisen tidligere på året, da hun fortalte om, hvad der motiverer hende til at cykle til tops i Pyrenæerne.

Jeg synes, det har været godt, hårdt og en kæmpe forløsning. Man har altid lidt sommerfugle i maven over, om det hele mon spiller, og om cyklen fungerer, men det har været så fedt og dejligt vejr.

Cykelnerven er Scleroseforeningens cykelevent, der tager udgangspunkt i årets Tour de France-etaper. Det årlige cykelevent har de sidste otte år sendt hundredvis af engagerede cykelryttere fra hele landet afsted mod de franske bjerge som finalen på et års træning og indsamling for en verden uden sclerose. I år skulle turen gå til de franske Pyrenæer, og denne gang var noget ganske, ganske særligt for de 250 ryttere.

Marianne Eriksen havde tid til smil til fotografen, når der blev holdt hvil. Privatfoto

Kæmpe forløsning

Sidste år måtte Cykelnerven nemlig se sig slået af coronaens restriktioner, hvorfor de dedikerede Cykelnerven-ryttere måtte vinke farvel til turen op ad de franske bjergtinder, men den 15. til 19. september i år kunne de så endelig komme afsted.

Kertemindes Marianne Eriksen cyklede på Team Fyn.

- Jeg synes, det har været godt, hårdt og en kæmpe forløsning. Man har altid lidt sommerfugle i maven over, om det hele mon spiller, og om cyklen fungerer, men det har været så fedt og dejligt vejr, fortæller hun i en pressemeddelelse fra Scleroseforeningen.

I Pyrenærerne var især vejret en joker. Cykelrytteren fra Kerteminde var lidt udfordret på de lange stigninger, da hun har rygproblemer.

- Så jeg skal lige kunne komme af min cykel igen, forklarer hun.

Marianne Eriksen fortæller, at alle fandt deres eget tempo, og rytterne fik indbyrdes tingene til at hænge sammen. Hun blev meget udfordret på den sidste stigning, som var Col du Portet. Her holdt vejret ikke, så hun disponerede sine kræfter ved blot at tage de seks første kilometer op ad vanvidsbjerget.

- Da det begyndte at øsregne, kørte jeg ned.

Annonce

Unik oplevelse

Marianne Eriksen og resten af Cykelnerven har kæmpet sig op ad bjerge som Tourmalet, Col du Portet, Hautacam, Col du Peyresourde - også kendt som det eftertragtede Pandekagebjerg, og sidst, -men ikke mindst, sluttede de på den vaskeægte Tour-top. Nemlig på Luz Ardiden, hvor årets Tour de France-felt selv sluttede Touren 2021.

For rytterne er det altid en hel unik oplevelse at være en del af Cykelnervens trænings- og fundraising-fællesskab. De mange ryttere har landet over været inddelt i flere forskellige hold, herunder Team Fyn, som Marianne Eriksen har trænet og indsamlet penge sammen med, siden de tilmeldte sig den aflyste 2020-tur tilbage i 2019. Det er altså knapt to års hårdt arbejde til ære for alle dem, der har sclerose tæt inde på livet, og derfor gør årets indsamlede beløb en verden til forskel for rigtig mange mennesker.

Der ligger måneders træning bag, inden Marianne Eriksen tog til det franske for at cykle. Privatfoto

- Trods helt særlige tider har vores fantastiske ryttere igen i år - og endda også sidste år, udvist kæmpe engagement og viljestyrke. Vi er så stolte og ydmyge over den opbakning, vi har fået fra hver eneste rytter på holdet og de mange lokale sponsorer, der trofast har støttet op og været tålmodige i forhold til, hvornår vi endelig kunne komme afsted – og om vi overhovedet kunne. siger Scleroseforeningens Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, der er løbsansvarlig for Cykelnerven.

- De skal alle sammen vide, at de gør en kæmpe forskel for alle dem, som lever med sclerose hver eneste dag, tilføjer hun.

Også direktør for Scleroseforeningen, Klaus Høm, er tilfreds:

- Det er et fantastisk flot resultat, som er virkelig vigtig for forskningen i bedre behandling og et godt liv med sclerose. Jeg er dybt taknemmelig over indsatsen fra rytterne samt deres sponsorer og støtter, siger han.

Cykelnerven finder normalt sted hvert år i juni, men på grund af Corona blev løbet i år rykket til september. Mange af rytterne har allerede meldt sig klar til Cykelnerven 2022, der igen  finder sted til juni, inden Tour de France-feltet få uger efter tordner op ad bjergene.

Ruten planlægges nemlig altid efter årets officielle Tour de France-rute, når denne offentliggøres i oktober, men der er allerede nu mulighed for at tilmelde sig Cykelnerven 2022.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Stort internationalt handelsfirma vil rive iøjnefaldende skorsten ved gammelt sindssygehospital ned: - Den begynder at blive farlig

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Erhverv For abonnenter

Fynsk vognmandsfirma siger dagligt nej til kunder: Akut mangel på lastbilchauffører

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

GOG For abonnenter

Svingende GOG henter alligevel - igen - et point i topopgør

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Odense

Slut med soft opening: Nu åbner børneuniverset Ville Vau, og det nye H.C. Andersens Hus er i fulde omdrejninger

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Annonce