Annonce
Nyborg

Trods regn og blæst: Julelyset er altid en populær opgave blandt elektrikerne

Over 500 meter guirlander skal pryde Nyborgs midtby, når julelyset tændes den 27. november. Foto: Peter Krogh Frausing
Opsætningen af julelyset i Nyborg beskæftiger tre elektrikere i to uger. Selvom det er en kold fornøjelse, begynder nedtællingen hos Nyborg El allerede lige før sommerferien.
Annonce

Nyborg: Tre lifte med elektrikere i gule veste og grønne guirlander hængende ud over siden er i øjeblikket en del af gadebilledet i Nyborgs midtby.

De tre elektrikere gør byen klar til det store øjeblik på fredag, hvor to juletræer, over 500 meter guirlande og talrige vejtræer skal tændes til det helt store juleshow.

- Der ligger rigtig meget stolthed i, at vi står for at oplyse byens vartegn i julemånederne. Det er lidt specielt at gå gennem gaderne med juleguirlanderne over hovedet, når man selv har sat dem op, siger Bjarke Helmar Jensen, medejer af Nyborg El.

Han trækker et par guirlander henover torvet til en elektriker, som står i sin lift. De er lige nu i gang med at hænge gran-lignende guirlander rundt om alle vinduerne på rådhuset.

- Det er en opgave, som vi alle sammen ser frem til. Det begynder allerede lige før sommerferien, hvor nedtællingen til opsætningen starter i firmaet. Selvom det er en kold og ofte regnfuld opgave, er det en populær opgave blandt vores medarbejdere, fortæller Bjarke Helmar Jensen.

Medejer af Nyborg El, Bjarke Helmar Jensen (til venstre), giver gerne en hånd med for at nå i mål med den traditionsrige julebelysning. Foto: Peter Krogh Frausing

Opgaven med at sætte julelys op er i år ekstra stor, da der også skal etableres faste stikdåser til julelyset på byens gavle. En opgave, de startede på allerede sidste år, da kommunen investerede i nyt julelys og faste installationer for 752.000 kroner.

Derfor startede to elektrikere allerede i oktober med at montere de resterende ledninger på gavlene. Et arbejde, der stadig er i gang, mens guirlanderne hænges på tværs af gaderne.

- Vi har opsat julelyset længere tid, end jeg selv har været med i firmaet. Det var derfor også rigtig dejligt at vi fik lov til at fortsætte, da byen investerede i nyt julelys, siger Bjarke Helmar Jensen.

Det er ikke kun i gågaderne, lyset skal hænge. Lyset hænger blandt andet også henover den trafikerede Adelgade og Gammel Torv.

Det kan være koldt at stå i en lift hele dagen, men elektrikerne er godt klædt på til opgaven. Foto: Peter Krogh Frausing

- Vi sætter julelyset op om natten de steder, hvor det kan forstyrre trafikken. Så kan vi også arbejde lidt mere uforstyrret, fortæller Bjarke Helmar Jensen.

Uanset vind og vejr kommer elektrikerne til at arbejde i døgndrift frem mod den 27. november, hvor lyset skal tændes og pryde gadebilledet julen igennem.


Der ligger rigtig meget stolthed i, at vi står for at oplyse byens vartegn i julemånederne.

Bjarke Helmar Jensen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce