Annonce
Sydfyn

Trods røde tal på Valdemars Slot: Det bedste regnskab i 12 år

Louise og Nikolaj Albinus er godt tilfredse med år et med dem i spidsen for Valdemars Slot. Også selv om resultatet blev et millionunderskud.Foto: Katrine Becher Damkjær
Det nye par på Valdemars Slot, Louise og Nikolaj Albinus, har præsenteret deres første regnskab og er trods et millionunderskud alligevel tilfredse. For første gang i 12 år er der overskud på driften.

Tåsinge: Bundlinjen er ikke køn, men længere oppe er der så fine ting, at der er grund til at være tilfreds. Og lidt mere til.

Det er nogenlunde sådan, ægteparret Nikolaj og Louise Albinus har det med et netop offentliggjort 2018/2019-regnskab for Valdemars Slot Gods A/S.

Parret overtog ledelsen af slottet - hun er direktør, og han er bestyrelsesformand - i februar i år og havde på det tidspunkt været med i kulissen i et halvt års tid, og årsregnskabet dækker derfor en periode med dem i spidsen.

Og de kan godt leve med, at bundlinjen viser et underskud på 2,8 millioner kroner før skat

- Vi har et overskud på små 4000 kroner på selve driften. Det er første gang i 12 år, at den ikke har givet underskud, siger Nikolaj Albinus, der ydermere peger på, at posten "finansielle omkostninger" tynger regnskabet med 2,3 millioner kroner - men ikke vil gøre det i fremtiden.

- Vi har refinansieret hele gælden, så renteudgifterne frem over vil være på 1,1 million kroner. Det er på plads og i gang nu, men vil først kunne ses i næste regnskab, siger Nikolaj Albinus.

Annonce

Vi kan se, at vores tiltag er ved at give pote, og at det her godt kan lade sig gøre. Vi er meget tilfredse.

Nikolaj Albinus, bestyrelsesformand i Valdemars Slot Gods A/S

Tre fokuspunkter

Han fortæller også, at han og hustruen havde et mål, da de overtog ledelsen.

Kort fortalt handler det om, at selskabet efter tre år skal give overskud, og strategien er tredelt, oplyser Nikolaj Albinus.

For det første skal der være fokus på de generelle administrationsudgifter, og for det andet skal der reduceres i personalet. Hvilket der er blevet, da medarbejderstaben er skåret ned fra 15 til 8.

- Det har vi blandt andet kunnet gøre, fordi vi selv klarer en masse opgaver. Duddi (Louise Albinus, red.) har for eksempel overtaget marketingchefens arbejde, siger Nikolaj Albinus, der understreger, at bygningsmassen ikke er blevet ofret på sparealteret.

- Vi har lige nu seks ansatte på håndværkersiden, og det er to flere end året før. Så vi investerer mere i bygningerne end tidligere, siger han.

Endelig handler det om at se på, hvad der er penge i, og hvad der er penge ud ad vinduet.

- Vi har skåret de tabsgivende aktiviteter fra og koncentrerer os i stedet om det, der giver overskud, siger han og nævner, at det er lykkedes at leje alle slottets boliger ud, ligesom ridebutikken Rytteriet er rykket ind.

- Alt i alt giver det os op imod en million i lejeindtægter, så det er noget, der batter. Og de indtægter er heller ikke med i regnskabet her, siger han.

To gange tre millioner kroner

Der er lagt op til, at Valdemars Slot skal overtages af søstrene Louise Albinus og Caroline Fleming, der er døtre af lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff, der døde i januar 2017.

Ejerskabet ligger dog stadig i lensbaronens dødsbo, men Nikolaj Albinus oplyser, at de to søstre har skudt hver tre millioner kroner ind i selskabet.

Det er heller ikke længere Caroline Flemings tidligere mand, Rory Fleming, der hæfter for den 45 millioner kroner store kreditforeningsgæld, mens Fleming-familien til gengæld har ydet et omkring 45 millioner kroner stort lån, som er afdragsfrit de næste 30 år, oplyser Nikolaj Albinus.

Valdemars Slot

Valdemars Slot Gods A/S havde i regnskabsåret 2018/2019 et underskud på 2,8 millioner kroner før skat.

Selskabet havde for første gang i 12 år plus på driften - nemlig på 3400 kroner.

Resultatet året før blev et overskud på 5,8 millioner kroner, hvilket en 10,4 millioner kroner stor gældseftergivelse havde æren for.

Regnskabsårene 2015/2016 og 2016/2017 resulterede i underskud henholdsvis på 5,7 og 4,5 millioner kroner før skat.

Seneste regnskab viser, at selskabet har en langfristet gæld på i alt 91 millioner kroner.

Kreditforeningsgælden udgør 45 millioner kroner, mens selskabet skylder Fleming-familien 40 millioner kroner og søstrene Louise Albinus og Caroline Fleming hver 3 millioner kroner.

Dertil skal lægges en kortfristet gæld, som udgjorde 3,5 millioner kroner ved regnskabets slutning.

Louise Albinus er direktør for selskabet, mens Nikolaj Albinus er bestyrelsesformand.

Parret er bosat i Det Gamle Skibsværft, som ligger på Tåsinge og hører under Valdemars Slot.

To kaniner i hatten

Han fortæller desuden, at han og hustruen har ikke bare en, men to kaniner i hatten - og endnu ikke er klar til at lukke dem ud.

- Det er noget, vi arbejder på. Vi kan ikke sige, hvad det er, men det er tiltag, som har kæmpe potentiale for Valdemars Slot og for hele Svendborg, siger Nikolaj Albinus.

I regnskabets ledelsesberetning har resultatet fået skudsmålet tilfredsstillende - og ægteparret Albinus ser da heller ikke grund til græde ned i mokkaen.

- Vi kan se, at vores tiltag er ved at give pote, og at det her godt kan lade sig gøre. Vi er meget tilfredse, siger han.

Og hører det med, at slottet faktisk gav overskud på 5,8 millioner kroner i regnskabsåret 2017/2018, hvilket dog ikke skyldtes, at stedet pludselig var blevet en sund forretning. For driften gav det år et minus på 2,1 millioner kroner, hvilket dog rigeligt blev opvejet af, at Fleming-familien eftergav en gæld på 10,4 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce