Annonce
Nyborg

Trods protest fra branchen: Ja tak til restaurantskib

Hvis der skal drives restaurant på et skib i havnen i Nyborg, skal det ifølge de lokale politikere være på et rigtig skib á la "Oranje", der for år tilbage serverede mad i havnen i Svendborg. Foto: Kaj-Aage Horneman
Bølgerne har lagt sig. Muligheden for at servere mad på vandet i Nyborgs gamle trafikhavn bliver nu sendt i udbud.
Annonce

Nyborg: De politiske bølger, der ellers har slået op om planer om at servere mad på vandet i Vesterhavnen, har lagt sig.

På et møde mandag banede politikerne i Nyborg Kommunes teknik- og miljøudvalg vandvejen for et restaurantskib i byens gamle trafikhavn.

Det skete, som udvalgsformand Per Jespersen (S) siger, "i fuld enighed".

Og på trods af en indsigelse fra syv af byens eksisterende restauratører, som på baggrund af coronakrisen havde opfordret udvalget til at vente med tilladelsen til 2023.

- Det gør altid indtryk, når nogen forholder sig til de sager, vi drøfter. Men det bliver jo nok ikke på næste mandag, vi kommer til at se et restaurantskib lægge til i Vesterhavnen, så jeg tror ikke, restauratørerne behøver være bekymret, siger Per Jespersen.

Restaurantskib i havnen

Ud over, at der skal være tale om et "rigtigt" skib, bliver et restaurantskib i Vesterhavnen i Nyborg blandt andre underlagt disse vilkår:

  • Skibet skal placeres i hjørnet mellem Heimdals Plads og den gamle mastekran i Vesterhavnen
  • Skibet må ikke være længere end 24 meter langt
  • Nyborg Marina skal godkende skibet
  • Miljøstyrelsens vejledende grænser for støj skal overholdes
  • Restauranten må i umiddelbar tilknytning til skibet benytte et areal på land på 24 gange 2 meter
  • Der skal betales en leje for pladsen ved kajen på i omegnen af 31.000 kroner om året
  • For arealet på land skal der betales 78,25 kroner om året per kvadratmeter

Annonce

Udsatte sagen

Det endelig ja til et restaurantskib i Vesterhavnen kommer efter en 14 dages udsættelse af sagen.

Der var i første omgang ikke enighed i udvalget, der bad forvaltningen om flere oplysninger.

Og et af Venstres tre medlemmer af udvalget, Martin Huus (V, trak ligefrem i nødbremsen - på baggrund af en frygt for ulig konkurrence mellem en kommende restauratør på vandet og byens etablerede restauratører.

Den interne uenighed er imidlertid ryddet af vejen, fastslår Venstres næstformand i teknik- og miljøudvalget, Søren Svendsen.

- Vi syntes, der var nogle oplysninger, vi manglede. Men sådan som sagen nu er belyst, synes alle, det er en god idé, tilføjer han.

Annonce

Coronakrisen

Indsigelsen fra en række af Nyborgs restauratører bakkes op af Café Apostrof, Central Caféen, Restaurant Caramba, Nurs Burger & Steakhouse, Roeds Brasserie, Café Clarks og Nyborg Destilleri.

De har intet imod idéen om et restaurantskib.

Men, påpeger de, coronakrisen har bragt restaurationsbranchen i knæ, og derfor mener de, det rigtige tidspunkt at realisere idéen på, vil være, "når den nye marina samt det nyrenoverede slot åbner. Her vil der være grobund for, at der vil være kunder nok til alle restauratører".

Når de lokale politikere tror, et nyt restaurantskib ikke kan være på plads før til næste år, skyldes det blandt andet, at udlejningen af såvel det vandareal som det landareal, et restaurantskib skal gøre brug af, først skal i udbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce