Annonce
Faaborg-Midtfyn

Trods 'paradigmeskifte' i udlændingepolitikken: Flygtningefamilier får stadig tilbudt gode boliger i Faaborg-Midtfyn

Åge Priisholm og DF gruppen stemte det det serviceniveau som resten af kommunalbestyrelsen har vedtaget i forhold til flygtningefamilier. Foto: Kim Rune
Dansk Folkeparti stemte mod da et flertal i kommunalbestyrelsen besluttede, at flygtningefamilier med børn fortsat skal tilbydes gode almindelige, boliger frem for midlertidige boliger i Ryslinge eller Horne.

Faaborg-Midtfyn: Selv om et Folketings-flertal har vedtaget det såkaldte paradigme-skifte i flygtningepolitikken, vil Faaborg-Midtfyn Kommune stadig sikre nye flygtningefamilier ordnede boligforhold - dog med Dansk Folkeparti som kritisk mindretal.

Paradigmeskiftet er den udlændingepolitik, der ændrer det politiske fokus fra integration til hjemsendelse af flygtninge så snart forholdene i deres hjemlande tillader det, og en af de stramninger, som folketingsflertallet har vedtaget, ophæver kommunernes forpligtelse til at anvise permanet bolig til flygtninge og familiesammenførte, så den enkelte kommune selv fastlægger serviceniveauet.

I Faaborg-Midtfyn Kommune bliver der imidlertid ikke ændret på praksis. Her er det sådan, at børnefamilier får anvist en almindelig bolig, når de kommer fra et asylcenter, mens par og enlige tilbydes midlertidig bolig i Fabers-bygningerne i Ryslinge eller Præstekærgaard i Horne.

Det stemte Dansk Folkeparti fire mandater store byrådsgruppe dog imod mandag aften.

- Det ser ud som om, at et politiske flertal i Faaborg-Midtfyn er parat til at genindføre flygtninges retskrav på at få anvist bolig på trods af paradigmeskiftet. Vi er altså enige med vores folketingsgruppe, og mener vi skal gøre brug af midlertidige boliger, altså Fabers og Præstekærgård, sagde Åge Priisholm, DF, under byrådsdebatten, mandag.

Det synspunkt blev kraftigt imødegået af især Jos Bisschop (S):

- Vi skal tage godt mod de børn, der kommer. De skal ikke tages som gidsler, og de skal ikke presses ind på Fabers, hvor de skal dele toilet og bad med andre beboere. Vi har et ansvar for de børn, der kommer, sagde han i et indlæg, der blandt andet blev bakket op af Torben Smith (SF), Søren Hillers (RV).

Åge Priisholm erkendte, at Fabers ikke er et hensigtsmæssigt sted at anbringe børn, men påpegede at Præstekærgård sagtens egner sig til familieboliger.

Faaborg-Midtfyn Kommune modtog i 2018 syv flygtninge, hertil kom yderlige 12 familiesammenføringer. I år er kommunens kvote 32 flygtninge. De første otte kom i marts.

Annonce
Jos Bisschop (S) mener ikke, det vil være forsvarligt, at sende børnefamilier i midlertidige boliger på Fabers. Foto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce