Annonce
Faaborg-Midtfyn

Trods nyt uheld: Ingen penge til rundkørsel

Det er svært at gardere sig mod den slags kørsel, mener Søren Kristensen. Arkivfoto: Vibeke Toft-Nielsen

Spørgsmålet er, om en rundkørsel i Millinge kan dæmme op for den slags kørsel, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen

Millinge: Weekendens uheld i det berygtede "banankryds" i Millinge, satte fornyet fokus på de lokales ønske om at få gjort noget ved vejkrydset, der er blevet kaldt "Fyns mærkeligste".

Ved 01.30-tiden natten til søndag hamrede en bil ind gennem muren på huset på hjørnet mellem Assensvej og Østerbyvej.

I søndagens avis svarede formand for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Kristensen (V), på spørgsmål fra blandt andet Henning Bahl fra lokalrådet, der ønsker en rundkørsel. Da millingeboerne søndag havde fået læst deres morgenavis, kunne de slå et smut hen forbi krydset og se en bil, der holdt parkeret igennem husmuren på en af de ejendomme, som Søren Kristensen netop var blevet fotograferet foran til avisartiklen.

- Ja, det var da godt nok en helt og utrolig besynderlig timing, siger Søren Kristensen, der erkender, at det er et problemfyldt kryds Millinge-boerne slås med.

- Det er jo også derfor, vi har sat penge af til at få lavet nogle bedre kantmarkeringer og afmærkninger, så bilisterne bedre kan orientere sig i krydset, siger han.

Han mener dog også, at den kørsel, der blev præsenteret i Millinge natten til søndag, er svær at dæmme op for.

- Det er jo aldrig noget godt tegn, når folk stikker af fra sådan et uheld. De tiltag, vi har på vej, vil løse nogle af problemerne i krydset, men det er svært at gardere sig mod kørsel, der strider mod al sund fornuft, siger han.

Annonce
Så sent som i sidste uge blev Søren Kristensen fotograferet foran det hus, bilen kørte ind i natten til søndag. Foto: Palle Søby

Autoværn

Kommunen etablerer i løbet af 2019 en dobbeltrettet cykelsti igennem Millinge og banankrydset. Et projekt til 8,8 mio. kroner.

- Tiden vil vise, om vi skal slå nogle andre brød op, men der er ikke sat penge af til en rundkørsel. Men nu kan vi høste noget erfaring. Det kræver nogle flere millioner, og vi kommer heller ikke uden om at ekspropriere fra nogle af de ejendomme, der støder op til krydset, siger han.

For at beskyttet det udsatte hus, der nu for tredie gang er blevet vædret af en bil, er der til gengæld overvejelser om at etablere et autoværn foran huset.

- Det er mulighed. Men vi vil følge udviklingen, siger Søren Kristensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce