Annonce
Odense

Trods nye millioner: Odense Kommune søger fattighjælp fra staten

Sammenlignet med andre kommuner bruger Odense ikke mange penge på hverken daginstitutioner, skoler eller ældrepleje. Det er en af årsagerne til, at Odense Kommune har søgt om økonomisk fra statens såkaldte fattighjælpspulje. Arkivfoto: Nils Svalebøg
På trods af de nye millioner, politikerne nu kan prioritere til både velfærd og vedligehold, har Odense Kommune - igen i år - søgt hjælp fra statens såkaldt fattighjælpspulje.
Annonce

Odense: Selv om borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kalder Odenses kommunale økonomi for robust, så er Odense alligevel en af de 54 kommuner, der har søgt om kontant hjælp fra den statslige pulje til "særligt vanskeligt stillede kommuner" - den såkaldt fattighjælpspulje.

For på trods af, at der bliver skabt nye, private arbejdspladser i byen - de seneste tal fra 2018 viser 1586 nye af slagsen - og skatteindtægterne er steget mere i Odense end på landsplan, så har Odense Kommune i år leveret det femte laveste serviceudgifts-niveau per indbygger ud af landets 98 kommuner.

Det betyder, at Odense fortsat er blandt de kommuner, der bruger færrest penge på for eksempel skoler, dagtilbud og ældrepleje.

Den nye udligningsreform, der skal sikre et økonomisk mere lige Danmark, har givet ekstra millioner til Odense, men langt fra nok, mener Rahbæk Juel.

- Der er stadig nogle skævheder, og vi har store sociale udfordringer, vi skal håndtere, siger han.

Annonce

Langt over en milliard

Odenses ledighed er fortsat høj, og selv om indbyggertallet stiger, følger indtægterne ifølge kommunens ansøgning til fattighjælpspuljen ikke med, da væksten blandt andet er båret af indvandring, ligesom odenseanere i job tjener mindre end i andre store byer - uanset uddannelse og jobfunktion.

Også de seneste år har Odense Kommune haft ansøgninger liggende i bunken til fattighjælpen. Uden dog at få nogen penge. Og umiddelbart er der ikke meget, der tyder på, at det bliver anderledes i år.

Der ligger 350 millioner kroner til uddeling i puljen, men ansøgningerne fra de i alt 54 kommuner når ifølge nichemediet NB-Økonomi langt over en milliard kroner.

Odense Kommune har søgt om 50 millioner kroner, og der er svar på ansøgningen i slutningen af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

Hårdere straffe og bedre uddannelser: Rahbæk Juel ønsker nationale tiltag i kampen mod negativ social kontrol

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce