Annonce
Nyborg

Trods ny pulje til bekæmpelse af vejstøj: Ingen løfter til støjplagede nyborgensere

Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte Nyborg i 2019 til en snak med støjplagede naboer og lokale politikere i form af borgmester Kenneth Muhs (V). Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Regeringen vil bruge tre milliarder kroner på at bekæmpe vejstøj, men i nyt udspil nævnes Nyborg kun i forbindelse med ny forsøgsordning. Og det er ikke godt nok, mener både Socialdemokratiets Sonja Marie Jensen og borgmester Kenneth Muhs (V). Begge politikere efterlyser handling.

Nyborg: - Vi har lyttet til lokale ønsker.

Sådan lød det igen og igen, da regeringen torsdag præsenterede sit bud på en samlet plan for fremtidens infrastruktur - lige fra motorveje til cykelstier og den kollektive trafik.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er da også blandt de mange politikere, som gennem de senere år har lagt vejen forbi Nyborg for at få en fornemmelse af den trafikstøj fra motorvejen, som plager mere end 1000 husstande i byen.


Kommunen har allerede investeret i sit eget målingsudstyr, og det ved ministeren ganske udmærket. Så det, der er brug for nu, er handling

Kenneth Muhs (V), borgmester i Nyborg Kommune


På pressemødet torsdag kom det frem, at regeringen vil afsætte en pulje på tre milliarder kroner til bekæmpelse af trafikstøj.

- Det er positivt, fordi det viser, at man betragter bekæmpelse af trafikstøjen som et vigtigt indsatsområde. Men jeg savner bud på konkrete løsninger, der bliver fulgt op af handling. Derfor er det ikke godt nok, at Nyborg kun bliver nævnt i udspillet som et sted, hvor man overvejer at lave nye forsøg med støj-stærekasser, konstaterer gruppeformand for Socialdemokratiet i Nyborg, Sonja Marie Jensen.

Også borgmester Kenneth Muhs (V) glæder sig over puljen til bekæmpelse af vejstøj.

Men ligesom sin byrådskollega ærgrer han sig over, at udspillet begrænser sig til at tale om muligheden for nye støjmålinger.

- Kommunen har allerede investeret i sit eget målingsudstyr, og det ved ministeren ganske udmærket. Så det, der er brug for nu, er handling.

- Samtidig kan jeg læse mig frem til, at Storebæltsbroen skal finansiere en del af de nye investeringer. Så inden man begynder at bruge penge på al mulig anden infrastruktur i Danmark, så er det min klare holdning, at man skal have bekæmpet støjproblemerne i Nyborg. Det er kun rimeligt overfor de mange nyborgensere, som er plaget af støj hver eneste dag, tilføjer han.

Annonce

Trafikalt knudepunkt

Sonja Marie Jensen mener også, at støjplagen i Nyborg udgør en særlig problematik, fordi byen er - og altid har været - et trafikalt knudepunkt i Danmark.

Trafikken på motorvejen bare vokser og vokser. Det samme gør støjproblemerne i Nyborg. I 2019 kørte der 37.600 biler i døgnet på strækningen. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen

Samtidig hæfter hun sig ved, at støjafskærmning ved Odense bliver nævnt specifikt i udspillet, mens det samme altså ikke gør sig gældende for bæltbyen.

- Det er selvfølgelig fantastisk for Odense, ligesom der helt givet er brug for at bekæmpe støjproblemer i hovedstadsområdet. Men Nyborg er i en særlig situation, fordi vi er et trafikalt knudepunkt, og fordi motorvejen går lige ind gennem byen. Det er heller ikke, fordi problemet bliver mindre med tiden. Tværtimod kommer der endnu mere trafik, siger den socialdemokratiske gruppeformand, der har fremført sine synspunkter overfor trafikministeren.

Både hun og borgmesteren er dog klar over, at der er brug for at presse endnu mere på i de kommende uger og måneder, hvor de politiske partier på Christiansborg skal forhandle en aftale på plads.

- Jeg vil i hvert fald gøre mit til at råbe højt, ligesom vi har gjort gennem længere tid. Fra Venstres side vil vi gå til forhandlingerne med et krav om, at der bliver afsat penge specifikt til at bekæmpe støjen i Nyborg, fortæller Kenneth Muhs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce