Annonce
GOG

Trods nederlag: Unge GOG'ere greb chancen

I fraværet af profilen Lasse Møller på venstre back hamrede Emil Lærke løs hen over Bucuresti-forsvaret. Foto: sportxpress/Scanpix 2019
18-årige Simon Bogetoft Pytlick fik sit gennembrud på ligaholdet, og 20-årige Emil Lærke bombede løs, da profilen Lasse Møller var dikteret pause efter et hårdt efterår. GOG forlod Champions League med værdighed trods et nederlag på 31-32 til topholdet Bucuresti fra Rumænien.
Annonce

Håndbold: Stefan Constantin, træner for rumænske Bucuresti, var en pæn gæst i Jyske Bank Arena i Odense, søndag.

Efter sejren på smalle 32-31 over GOG i sidste runde af gruppespillet sagde Constantin på pressemødet:

- Jeg er stolt af mine spillere. Kampen var uden betydning, men alligevel gav de sig 100 procent.

Men der havde altså været meget mere i rumænerne - et gear eller to - hvis opgøret havde handlet om betydende point. Bucuresti har gruppe D's bedste forsvar, men i Odense tog det ofte lidt for løst på tingene. De mange rumæner-kilo slap langt fra alle muskler løs. Og så stillede gæsterne op uden deres vigtige playmaker, Kamel Alouini.

I det omvendte opgør vandt Bucuresti med stensikre 35-28.

Den kendsgerning piller imidlertid ikke ved, at fynboerne forlader Champions League for denne gang med æren i behold som nummer tre i gruppen på seks, hvor kun de to øverste går videre til turneringens knockout-runde - Bucuresti som gruppevinder og polske Wisla Plock som toer. Det var allerede en realitet inden opgøret i Odense.

GOG-Dinamo Bucuresti 31-32 (16-18)

Champions League, mænd, gruppe D

Kampens gang: 3-2, 5-5, 6-8, 11-11, 12-13, (16-18), 19-21, 20-22, 21-24, 25-27, 27-30, 31-32.

Mål:
GOG: Emil Lærke 10, Simon Bogetoft Pytlick 7, Stig-Tore Moen Nilsen 4, Mathias Gidsel 2, Odinn Thor Rikhardsson 2, Henrik Tilsted 2, Josef Pujol 1, Arnar Freyr Arnarsson 1, Oscar Bergendahl 1, Emil Jakobsen 1 (1).
Bucuresti: Amine Bannour 9, Ante Kuduz 7, Stefan Vujic 6, Shebib Mamdouh 4, Muhamed Zulfic 3 (3), Raul Nantes 1, Andrei Negru 1, Alexandro Asoltanei 1,

Bedste spiller:
GOG: Emil Lærke.
Bucuresti: Amine Bannour.

Udvisninger:
GOG: 5.
Bucuresti: 3.

Dommere: Robert Schulze og Tobias Tönnies, Tyskland.

Tilskuere: 2607.

GOG’s næste kamp: Onsdag den 4. december, kl. 19.00: GOG-Nordsjælland Håndbold (ligaens grundspil).

Annonce

Unge tilførte tempo

Bucuresti er kontant gruppe D's bedste hold, og GOG i usædvanlige formationer leverede en værdig kamp mod rumænerne. Profil-backen Lasse Møller sad på bænken, og Emil Jakobsen, der er en profil på venstre fløj, kom kun ind for at skyde to straffekast. Den islandske streg, Arnar Freyr Arnarsson, var på skånekost efter sin fiberskade, og der var også masser af pauser til playmaker Josef Pujol.

I fraværet af flere spillere i GOG's normale startsyver greb helt unge chancen. Det gjaldt specielt venstrebacken Emil Lærke, 20 år - 10 scoringer og også ydende en kontant indsats i det fynske forsvar - samt playmaker Simon Bogetoft Pytlick, der med syv scoringer fik sit gennembrud på ligaholdet, som han tidligere kun har gæstet i korte indhop. Bogetoft Pytlick fylder 19 år, 11. december.

De unge spillere - det gælder også Mathias Gidsel - gav god tempo i GOG's angrebsspil, og i målet var en anden ung spiller, 19-årige Viktor Gisli Hallgrimsson, i hopla. Specielt i opgøret start. Hallgrimsson er ved at vænne sig til håndbold uden for Island.

Hverken Hallgrimsson eller veteranen Søren Haagen kunne dog styre gæsternes stærke skytte, Amine Bannour. I det hele taget manglede der noget fysik i GOG-forsvaret.

Men med 31-31 med mindre end et minut tilbage af opgøret var GOG altså tæt på en overraskelse, men gæsterne fik lukket opgøret.

Annonce

- En forløsning

Simon Bogetoft Pytlick var kontant i sin kommentar foran GOG-omklædningsrummet efter kampen. Han sagde:

- Det er en forløsning. Det var en vild følelse at spille i så fed en kulisse. Jeg vil sige tak til publikum på holdets vegne, og så er jeg selvfølgelig glad for, at tingene lykkedes for mig.

- Hvad håber du kampen kan komme til at betyde for dig videre i sæsonen?

- Når jeg får sådan en chance, så skal jeg gribe den og vise, hvad jeg kan. Og jeg håber da, at jeg kan få vigtige minutter på banen for holdet længere frem i sæsonen.

Om holdets indsats i Champions League lød det fra Bogetoft Pytlick:

- Vi har gjort det ualmindeligt godt på hjemmebane, mens vi haltede lidt ude. Men vi er et ungt hold, og vi skal lære.

Også Emil Lærke var glad efter opgøret:

- Det giver masser af selvtillid. Jeg får tro på, at mine skud lander i målet, og det er bare godt.

- Men man sad med fornemmelsen, at Bucuresti havde et gear eller to mere, hvis kampen havde gjaldt vigtige point?

- Vi kan stadig tage en masse positivt med fra denne kamp til ligaen - allerede til kampen mod Nordsjælland på onsdag.

Sådan endte det i gruppe D

Sådan endte gruppe D i Champions League sæson 2019/20:

1. Bucuresti 10 kampe 17 point (målforskel 42)

2. Wisla Plock 10 kampe 11 point (7)

3. GOG 10 kampe 9 point (-9)

4. IFK Kristianstad 10 kampe 9 point (-15)

5. Medvedi 10 kampe 8 point (-28)

6. Kadetten 10 kampe 6 point (3)

De to bedste hold går videre til knockout-fasen - Bucuresti fra Rumænien og Wisla Plock fra Polen.

Annonce

Kontrol af tempo

GOG-cheftræner Nicolej Krickau kalder Bucuresti for "gruppens klart stærkeste hold gennem hele gruppespillet" og tilføjer:

- Mod os viste Bucuresti, at det var holdet med den største erfaring i gruppen. Rumænerne kontrollede tempoet i kampen perfekt. Men overordnet er vi tilfredse med kampen - også i lyset af, at vi holdt nogle spillere på bænken. Vi spillede godt i angrebet, men som de andre hold i gruppen mangler vi noget fysik i forsvaret over for Bucuresti. Vi var lige ved at holde vor hjemmebane uden nederlag i gruppespillet, og jeg håber og tror, at vore kampe på udebane har givet vore unge spillere erfaring, og at de vil komme stærkt tilbage.

En glad Simon Bogetoft Pytlick umiddelbart efter mødet med Bucuresti. Foto: Karsten L. Sørensen
De unge fans var vilde med Simon Pytlick Bogetoft efter hans syv scoringer mod Bucuresti. Foto: Karsten L. Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce