Annonce
Odense

Trods mange test: Smittetallene falder i Vollsmose

Lørdag var der mulighed for at blive testet i bland andet Granparkens beboerhus. Allerede klokken 10 var mange mødt op for at tage imod tilbuddet om en kviktest. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Over 1000 har det seneste døgn ladet sig teste i Vollsmose-området, hvor otte personer er fundet smittet det seneste døgn. Det giver et tydeligt fald i incidenstallet i den smitteplagede bydel.

Odense: Smitten er på vej ned i Vollsmose, hvor der denne weekend er sat massivt ind for at bremse smittetallene, der i sidste uge så ud til at være på vej ud af kontrol.

Men nu er kurven tilsyneladende ved at knække. Smittetallene er faldende og incidenstallet - antallet af smittede personer ud af 100.000 borgere over en uge - er for tredje dag i træk faldet.

Det er gode tegn, når man tager i betragtning, at testaktiviteten samtidig er øget - særligt i Vollsmose, hvor i alt 1363 lørdag tog enten en kviktest eller en pcr-test på Abildgårdskolen eller Gl. Humlehaveskole.

Tallet for hele Odense er nu nede på 109, et fald fra kommunens incidenstal for lørdag, hvor det var 117. Søndag middag er tallet for Vollsmose 875. Det er et fald fra lørdagens 951 og fra fredagens incidenstal, der var 973.

I alt er der fundet 26 nye smittede i Odense det seneste døgn - otte i Vollsmose.

Søndag er der fortsat rige muligheder for at blive testet i Vollsmose, hvor Carelinks podere igen er til stede i beboerhusene i Tjørnehaven, Egeparken og Bøgeparken. Desuden kører en bus med podere i området og parkerer med mellemrum forskellige steder - blandt andet ved Moskeen på Biskorupvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce