Annonce
Fyn

Trods lyspunkter: Fyn er røget ud af erhvervsvenlighedens top 10

- Samlet set er årets resultat hverken rigtig godt eller rigtig dårligt – bare middelmådigt, og det må vi kunne gøre bedre, siger Poul Strandmark, der er formand for DI Fyn, om det fynske erhvervsklima. Arkivfoto: Privat
Sidste år var to fynske kommuner i top 10 i Dansk Industris årlige måling af erhvervsklimaet lokalt. I år er der ingen. Formanden for DI Fyn kalder årets resultat for middelmådigt.
Annonce

Fyn: Det går den gale vej for det fynske erhvervsklima. Det viser den årlige måling fra Dansk Industri, der rangerer landets kommuner efter deres erhvervsvenlighed. Samlet set træder Fyn 13 pladser tilbage, og ingen af de fynske kommuner når i år en placering i top 10.

Men der er også lyspunkter at finde i målingen, fremhæver Poul Strandmark, der er formand for DI Fyn.

- Samlet set er årets resultat hverken rigtig godt eller rigtig dårligt – bare middelmådigt, og det må vi kunne gøre bedre på Fyn. For vi har jo også et par kommuner, som det faktisk går godt for, og der er flere, som har gang i en positiv udvikling. Så der er god grund til at lade sig inspirere af hinanden, understreger han.

Lige som sidste år rammer Nordfyns Kommune en samlet 12. plads, og er dermed i år den fynske kommune med det bedste erhvervsklima.

- Nordfyns Kommune gør det igen i år rigtig godt, og det er skønt at se. Især når den fine placering er baseret på så vigtige parametre som kommunikation med virksomhederne og solid og effektiv sagsbehandling, siger Poul Strandmark.

I både Svendborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune er erhvervsklimaet i klar bedring - kommunerne springer omkring 20 pladser frem og lander i midterfeltet - og det skyldes blandt andet mere og bedre kommunikation og en forbedret sagsbehandling, fremgår det af DI's måling.

Annonce

Odense står stille

I den største fynske by, Odense, er der imidlertid ikke meget bevægelse. For tredje år i træk ligger kommunen i den nederste del af skalaen på en 72. plads.

- Det er ærgerligt, at Odense Kommune ikke er i stand til samlet at rykke på erhvervsvenligheden, konstaterer Poul Strandmark.

- Der er tydeligvis noget at hente i kommunikation og dialog mellem kommunen og virksomhederne, og det håber jeg, bliver et vigtigt element i udførelsen af kommunens nye erhvervsstrategi.

I bunden ligger også Kerteminde Kommune, der fra en 75. plads sidste år nu er faldet ned på en 82. plads. Samme nedadgående retning har desuden Assens Kommune og Nyborg Kommune - dog i den anden ende af skalaen med en placering i år som henholdsvis nummer 39 og 26.

Annonce

Middelfart falder

Middelfart Kommune, der hører under DI Trekantområdet, har de seneste 10 år været den fynske kommune med de markant bedste resultater i Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklimaet lokalt - sidste år helt i top som nummer fire.

Men med en samlet 29. plads i år ser det billede væsentligt anderledes ud, og det ærgrer Carsten Kind, der er formand for DI Trekantområdet:

- Vi er måske blevet lidt forvænte med Middelfarts topplaceringer gennem mange år, og nu skal vi naturligvis sammen med kommunen se på, hvordan erhvervsklimaet kan vende tilbage til tidligere års styrke.

Sådan ser de fynske tal ud

Otte af de 10 fynske kommuner er del af Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet lokalt. Se her, hvordan kommunerne i år placerer sig på ranglisten - tallene i parentes er placeringen sidste år.

  • Middelfart 29 (4)
  • Kerteminde 82 (75)
  • Nyborg 26 (10)
  • Nordfyn 12 (12)
  • Assens 39 (23)
  • Odense 72 (72)
  • Faaborg-Midtfyn 57 (76)
  • Svendborg 54 (78)

Det er 11. år i træk, at Dansk Industri laver en undersøgelse af kommunernes erhvervsklima, og i alt 7.616 virksomheder inden for blandt andet produktion, byggeri, transport, fødevarer og engroshandel har svaret på en række spørgsmål. Også statistikker omkring skat, grundskyldspromille, beskæftigelse og antal nystartede virksomheder indgår i det samlede resultat.

93 ud af landets 98 kommuner er del af undersøgelsen - de fem mindste er ikke med, da der ikke kan samles nok svar. På Fyn gælder det Langeland og Ærø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce