Annonce
Middelfart

Trods hjælp fra legendarisk speedwaykører: Middelfart-café laver landets tredje bedste burger

Her kan du få Danmarks tredjebedste burger - få meter fra Lillebælt og med udsigt til begge lillebæltsbroer hos Café Razz, der må se sig slået af restauranter i Ølgod og Sønderborg. Her serverer Maiken Engel. Foto: Daniel Kofoed.
Café Razz på kajkanten i Middelfart må se sig slået af restauranter i Ølgod og Sønderborg i kampen om at lave Danmarks bedste burger.

Middelfart: Trods hjælp fra den legendariske speedwaykører Nicki Pedersen må Café Razz se sig slået af spisesteder i Sønderborg og Ølgod i konkurrencen Danmarks Bedste Burger.

I sidste uge vandt Café Razz konkurrencen om at lave Fyns bedste burger, og mandag bakkede Nicki Pedersen det lokale burgersted op via restaurantens egen facebookside.

Her meddelte Nicki Pedersen i en video, at han ville køre speedway rundt om restauranten, hvis den vandt den landsdækkende konkurrence, der bliver afviklet af hjemmesiden www.opdagdanmark.dk, og hvor brugerne afgør, hvem der vinder.

Men onsdag middag udløb brugerafstemningen, hvor Lazy Dog i Sønderborg løb med æren.

- Det er nok meget godt, at vi ikke vandt, så vi ikke skulle til at rydde alle vores udemøbler væk, siger Rasmus Jørgensen fra Café Razz med et glimt i øjet med henvisning til Nicki Pedersens tilbud om at drøne rundt på speedway-cyklen få meter fra Lillebælt.

Annonce
Her er en af de mest populære burgere. Foto: Daniel Kofoed.

Klap på skulderen til ansatte

Rasmus Jørgensen glæder sig i stedet over, at Café Razz vandt den fynske del af konkurrencen, og det har restauranten allerede kunnet mærke på kunder, der er kørt langt for at få smagsoplevelsen.

- Der er blandt andet en, der var kørt herover fra Esbjerg, fortæller indehaveren, der særligt vil give sine medarbejdere et stort klap på skulderen, da det er dem, der årligt langer op mod 35.000 burgere over disken.

- Jeg er utrolig stolt over at vinde titlen den bedste burger på Fyn, og jeg takker mit personale for at være så effektive og gode, siger Rasmus Jørgensen.

Burgersalget er år for år steget jævnt, og kun 20 procent af kunderne er lokale. Resten tiltrækker Café Razz fra udenfor Middelfart.

Der er syv forskellige burgere på menukortet - herunder en mexikansk og en vegansk burger. Til næste år regner Café Razz med at lancere en lakseburger.

I finalerunden med 10 deltagere fik Café Razz 1295 stemmer og blev slået af Spisehuset Pagoden i Ølgod (2971 stemmer) og Lazy Dog i Sønderborg (3018 stemmer).

Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Simone er bidt af boksning

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce