Annonce
Faaborg-Midtfyn

Trods halvandet døgns regn: Derfor bliver Egeskov Marked ikke en mudderpøl

Et kig ud over markedspladsen i Kværndrup to døgn før det går løs. Pladsens veje er nylavede, så markedsfolkene forventer ikke, at de seneste par dages megen regn vil give problemer i weekenden. Foto: Michael Bager
Vejrudsigten ser fornuftig ud for weekenden, så formanden for Egeskov Marked er fortrøstningsfuld. De store forberedelser på pladsen var gjort, før himlens sluser åbnede sig mandag og tirsdag.

Midtfyn: Mandag begyndte regnen og hele tirsdagen regnede væk. Og når der kun er et par dage til det traditionsrige Egeskov Marked, så er det nemt at blive bekymret for, om markedspladsen bliver en stor mudderpøl med pløre i knæhøjde.

Men bare rolig. De midtfynske markedsfolk har styr på situationen.

Ifølge markedsformand Tommy Christensen blev tivoli-karruseller og vogne og andre tunge ting kørt på plads på markedspladsen allerede i sidste uge, og samtidig har markedsforeningen netop denne sommer investeret en stor sum penge i at få forbedret pladsens veje, så de bedre kan holde til den tunge trafik, når der skal bygges op - og tages ned igen.

- Der er lidt vådt omkring fødderne på os nu, men fordi vi fik de tunge ting på plads i sidste uge uden at pladsen tog væsentlig skade, så er jeg meget fortrøstningsfuld, siger Tommy Christensen og tilføjer:

- Og med den vejrudsigt, der er for de næste dage, så ser det lovende ud for weekenden.

Tommy Christensen satser på, at mellem 50.000 og 75.000 gæster vil lægge vejen forbi Egeskov Marked, der skydes i gang fredag klokken 14 og fortsætter både lørdag og søndag.

Det er tredje år i træk, at markedet afvikles som weekendmarked, efter at det ellers i mands minde har været afholdt tredje onsdag i september.

Blandt årets nyheder er et nyt og lidt mindre tivoli, der særligt retter sig mod mindre børn. De senere år har markedsfolkene nemlig oplevet færre og færre unge gæster i tivoliet.

- Mange unge er bedre underholdt af deres elektroniske grej derhjemme end af en tur i en karrusel eller luftgynge, så derfor er det nu et mindre tivoli rettet mod mindre børn - men stadig et gammeldags markedstivoli. Og så er tivoliet pakket godt ind af kræmmere, så vi får en mere komprimeret markedsplads, forklarer markedsformand Tommy Christensen.

Annonce
Lars Krosgaard fra Lejettelt.dk er i gang med at sætte kræmmertelte op til årets Egeskov Marked. Foto: Michael Bager

Hestevrinsk, men ikke meget handel

En af de helt gamle dyder på Egeskov Marked er handel med heste og andre dyr, men efter en årrække med fokus på misrøgtede dyr, har de firbenede nu fået en ny rolle på markedet.

- Vi prøver energisk at komme tilbage til hestevrinsk og den stemning omkring dyrene, der skal være på Egeskov Marked. Det skal ikke handle om vandrøgt af dyr, men om at man skal vise sine dyr frem, og det går i den rigtige retning, fortæller Tommy Christensen.

Fredag klokken 15.30 er der derfor hundeagility i markedspladsens "hestering", lørdag fra klokken 9 til 16 er der pony- og småhesteskue, og søndag er hesteringen ramme om forskellige aktiviteter med både hunde og heste dagen igennem.

Handel med dyr er dog stadig en del af Egeskov Marked. Lørdag klokken 9 åbner "heste- og smådyrsmarkedet", som det hedder.

Sanne og Michael Flyger fra Køge sælger sportstøj og har været med på Egeskov Marked i omkring 15 år. De seneste ote år har de haft west highland terrier Oliver med. Foto: Michael Bager
Egeskov Marked har været afholdt gennem flere hundrede år. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce