Annonce
Faaborg-Midtfyn

Trods halvandet døgns regn: Derfor bliver Egeskov Marked ikke en mudderpøl

Et kig ud over markedspladsen i Kværndrup to døgn før det går løs. Pladsens veje er nylavede, så markedsfolkene forventer ikke, at de seneste par dages megen regn vil give problemer i weekenden. Foto: Michael Bager
Vejrudsigten ser fornuftig ud for weekenden, så formanden for Egeskov Marked er fortrøstningsfuld. De store forberedelser på pladsen var gjort, før himlens sluser åbnede sig mandag og tirsdag.
Annonce

Midtfyn: Mandag begyndte regnen og hele tirsdagen regnede væk. Og når der kun er et par dage til det traditionsrige Egeskov Marked, så er det nemt at blive bekymret for, om markedspladsen bliver en stor mudderpøl med pløre i knæhøjde.

Men bare rolig. De midtfynske markedsfolk har styr på situationen.

Ifølge markedsformand Tommy Christensen blev tivoli-karruseller og vogne og andre tunge ting kørt på plads på markedspladsen allerede i sidste uge, og samtidig har markedsforeningen netop denne sommer investeret en stor sum penge i at få forbedret pladsens veje, så de bedre kan holde til den tunge trafik, når der skal bygges op - og tages ned igen.

- Der er lidt vådt omkring fødderne på os nu, men fordi vi fik de tunge ting på plads i sidste uge uden at pladsen tog væsentlig skade, så er jeg meget fortrøstningsfuld, siger Tommy Christensen og tilføjer:

- Og med den vejrudsigt, der er for de næste dage, så ser det lovende ud for weekenden.

Tommy Christensen satser på, at mellem 50.000 og 75.000 gæster vil lægge vejen forbi Egeskov Marked, der skydes i gang fredag klokken 14 og fortsætter både lørdag og søndag.

Det er tredje år i træk, at markedet afvikles som weekendmarked, efter at det ellers i mands minde har været afholdt tredje onsdag i september.

Blandt årets nyheder er et nyt og lidt mindre tivoli, der særligt retter sig mod mindre børn. De senere år har markedsfolkene nemlig oplevet færre og færre unge gæster i tivoliet.

- Mange unge er bedre underholdt af deres elektroniske grej derhjemme end af en tur i en karrusel eller luftgynge, så derfor er det nu et mindre tivoli rettet mod mindre børn - men stadig et gammeldags markedstivoli. Og så er tivoliet pakket godt ind af kræmmere, så vi får en mere komprimeret markedsplads, forklarer markedsformand Tommy Christensen.

Lars Krosgaard fra Lejettelt.dk er i gang med at sætte kræmmertelte op til årets Egeskov Marked. Foto: Michael Bager
Annonce

Hestevrinsk, men ikke meget handel

En af de helt gamle dyder på Egeskov Marked er handel med heste og andre dyr, men efter en årrække med fokus på misrøgtede dyr, har de firbenede nu fået en ny rolle på markedet.

- Vi prøver energisk at komme tilbage til hestevrinsk og den stemning omkring dyrene, der skal være på Egeskov Marked. Det skal ikke handle om vandrøgt af dyr, men om at man skal vise sine dyr frem, og det går i den rigtige retning, fortæller Tommy Christensen.

Fredag klokken 15.30 er der derfor hundeagility i markedspladsens "hestering", lørdag fra klokken 9 til 16 er der pony- og småhesteskue, og søndag er hesteringen ramme om forskellige aktiviteter med både hunde og heste dagen igennem.

Handel med dyr er dog stadig en del af Egeskov Marked. Lørdag klokken 9 åbner "heste- og smådyrsmarkedet", som det hedder.

Sanne og Michael Flyger fra Køge sælger sportstøj og har været med på Egeskov Marked i omkring 15 år. De seneste ote år har de haft west highland terrier Oliver med. Foto: Michael Bager
Egeskov Marked har været afholdt gennem flere hundrede år. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce