Annonce
Fyn

Trods gentagne nedbrud på livsvigtige linjer: Region Syddanmark har fortsat tillid til TDC

Gennem det seneste stykke tid har livsvigtige opkald til alarmcentral, skadestuer og internt på de syddanske sygehuse lidt under fejl fra TDC's side. Alligevel udtrykker regionen efter et møde fredag fortsat tillid til regionen. Arkivfoto: Michael Bager
På fredagens møde mellem TDC og Region Syddanmark kom teleselskabets topledelse med en dyb beklagelse over den seneste tids nedbrud, der gentagne gange har lammet livsvigtige teleforbindelser. Efter mødet slog regionen fast, at den fortsat har tillid til TDC.

Topledere fra TDC måtte fredag stå skoleret hos Region Syddanmark, efter at der på det seneste har været meget alvorlige problemer med den telefoni, som TDC leverer til regionens hospitaler og til alarmcentralen.

Der har været fem nedbrud på telefonnettet siden maj, hvoraf de tre har været i den forgangne uge. Udfaldene har påvirket kommunikationen mellem borgerne og sygehusene og alarmcentralen på 112.

Derudover har udfaldene også påvirket den interne telefonkommunikation på sygehusene. Årsagen til de mange udfald skyldes ifølge TDC, at virksomheden er i gang med at modernisere og forbedre telefonnettet

Koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, har på fredagens møde pointeret situationens alvor overfor televirksomheden:

- Vi har på mødet i dag understreget overfor TDC, at vi ikke kan leve med den slags udfald, og de har lyttet og forstår vores og borgernes frustrationer. Vi er alle gået til mødet med en konstruktiv tilgang, hvor vi har diskuteret årsagerne til og udfordringerne med de mange nedbrud, udtaler Kurt Espersen i en pressemeddelelse.

I samme pressemeddelelse udtaler koncerndirektør Michael Moyell Juul fra TDC:

- Vi er meget, meget kede af de nedbrud, der især har ramt Region Syddanmark. Vi vil gerne undskylde overfor de borgere og medarbejdere, der kan have været påvirket af situationen. Jeg kan forsikre om, at vi i TDC har kastet alle ressourcer ind i arbejdet for at sikre, at lignende hændelser ikke sker igen.

Annonce

TDC bedt om årsagsanalyse

Det fremgår af pressemeddelelsen, at Region Syddanmark har bedt TDC om at levere en detaljeret årsagsanalyse for fejlene samt en plan for, hvordan de kan undgås fremover.

Derudover leverer TDC også en plan for deres videre arbejde med moderniseringen af telefonnettet, og indtil da er TDC enige med regionen om, at alle sejl sættes til for at sikre et stabilt telefonnetværk.

Region Syddanmark og TDC vil også gennemgå samt forstærke de nuværende alternative kommunikationsveje til den interne kommunikation, så sygehusene kan kommunikere internt og opretholde patientsikkerheden, hvis en lignende situation skulle opstå i fremtiden.

Endelig vil TDC og regionen intensivere kommunikationen mellem de to parter i forbindelse med ændringer og eventuelle driftsforstyrrelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce