Annonce
forside

Trods forsinkelser: Svendborgbanen får nye signaler til tiden

Svendborgbanen får nyt signalsystem i 2019 som lovet, forsikrer Banedanmark. Foto: Roland Petersen
  • Udrulningen af nye signalsystemer bliver forsinket op til to år - men Svendborgbanen får alligevel nyt system i 2019, lover Banedanmark
Annonce

Svendborg: Svendborgbanen får nyt signalsystem i 2019 - præcis som bebudet.

Sådan lyder løftet fra Jan Schneider-Tilli, der er direktør for Banedanmarks signalprogram.

Det giver ellers ikke umiddelbart sig selv.

I en pressemeddelelse onsdag oplyser Banedanmark nemlig, at udrulningen af signalsystemet bliver forsinket i op til et år på S-banen og op til to år på fjernbanerne, til hvilke Svendborgbanen hører.

Meddelelsen kommer, efter at transportminister Hans Christian Schmidt (V) har lovet, at Svendborgbanen får nye signaler i 2019 i stedet for i 2021, som det ellers var planen.

Og ministeren har ikke taget munden for fuld, forsikrer Jan Schneider-Tilli.

- Vi har lagt ind i planen, at Svendborgbanen skal have nye signaler i 2019, og vi tror på, at det kommer til at holde, siger direktøren.

Ministeren har også forsikret, at der ikke vil blive taget chancer på Svendborgbanen, hvor brugerne nærmest dagligt slås med forsinkelser og aflyste tog.

Så signalsystemet vil være gennemprøvet, inden det bliver taget i brug, har Hans Christian Schmidt forsikret - og her har han ifølge Jan Schneider Tilli heller ikke lovet for meget.

Han forklarer, at banerne Roskilde-Køge-Næstved samt København-Ringsted vil få det nye system allerede i 2018 - altså et år før Svendborgbanen.

Systemet vil derfor ikke være uprøvet, inden det kommer til Sydfyn.

- Desuden har vi mulighed for at teste det i både et laboratorium og på selve banen. Det kan vi gøre sideløbende med, at vi kører med det gamle system, og hvis der er fejl og mangler på det nye, så sætter vi det ikke i drift, siger direktøren.

Klar til at love hvad som helst er han dog ikke.

- Man må aldrig stille i udsigt, at det er fri for børnesygdomme og virker perfekt fra dag ét. Men der er i forvejen så mange fejl på Svendborgbanen, at vi tror, at passagererne hurtigt vil mærke en forandring til det bedre, når vi har taget det nye system i brug, siger Jan Schneider-Tilli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce