Annonce
Kerteminde

Trods corona-stramninger: Skole sender 9. klasse til Berlin

Hindsholmskolen har sendt 9. klasse på studietur til Berlin trods coronaadvarsler. Arkivfoto: Joachim Herrmann/Reuters/Ritzau Scanpix
- Vi har vurderet, at vi kan overholde alle forholdsregler, forklarer unge- og skolechef Annemette Haahr Winther. De 10 elever i 9. klasse tog afsted dagen efter, Undervisningsministeriet anbefalede at aflyse alle sociale arrangementer inklusive studieture.
Annonce

Hindsholm: Mandag morgen, dagen efter Undervisningsministeriet kl. 8.00 udsendte anbefalinger om at aflyse alle sociale arrangementer, inklusive studieture, begav 9. klasse på Hindsholmskolen sig afsted på studietur til Berlin.

Regeringens anbefalinger

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at dagtilbud, grundskoler, fritidstilbud og ungdoms- og voksenuddannelser aflyser sociale arrangementer. Det kan fx være klassefester og skolefester, der primært har et socialt formål. Anbefalingen gælder sociale arrangementer, som både afholdes på og uden for dagtilbuddets/skolens/institutionens matrikel.

Anbefalingen indebærer også aflysning af kolonier, lejrskoler eller studieture over flere dage, som er planlagt som led i dagtilbud eller undervisningen. Det skyldes, at det især i disse sammenhænge er vanskeligt at efterleve og opretholde krav og anbefalinger om hygiejne og afstand. Anbefalingen om aflysning gælder også, hvis kolonien, lejrskolen eller studieturen alene er for børn eller elever fra samme stue/klasse, der normalt færdes sammen i løbet af dagen.

- Vi havde inden mandag allerede aflyst alle sociale aktiviteter og ture uden fagligt indhold. Men lige bestemt den her tur med et konkret fagligt indhold valgte vi at holde fast i, fortæller Kerteminde Kommunes unge- og skolechef Annemette Haahr Winther.

- Vi har vurderet, at vi kan overholde alle forholdsregler og vurderet, at det kan vi godt tage ansvaret for.

Annonce

Drøftet grundigt

Annemette Haahr Winther uddyber med at forklare, at den lille klasse med blot 10 elever tager toget til Berlin, og at eleverne i Berlin er indkvarteret to og to i værelser med eget bad og toilet.

- Det er selvfølgelig blevet drøftet, så både forældre, elever og personale er meget bevidste om det valg, de hver især har truffet, fortæller hun.

- Tidligere på året var studieturen planlagt til at gå et andet sted hen. Men da det ikke var muligt at overholde alle de corona-hensyn, der skulle tages, valgte de at aflyse og booke Berlin i stedet.


Vi har vurderet, at vi kan overholde alle forholdsregler og vurderet, at det kan vi godt tage ansvaret for.

Anne Mete Winther, unge- og skolechef


På turen skal eleverne både arbejde med Tysklands historie fra mellemkrigsårene til den kolde krig, Tysklands deling og Berlinmurens fald. Den kolde krig bliver også behandlet i samfundsfag, medens de i dansk skal arbejde med tegneserieroman om holocaust og i tysk beskæftige sig med Berlins seværdigheder og deres historie.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce