Annonce
Odense

Trods budgetkaos i forvaltning: Resultatløn til chefer for 4,6 millioner kroner

I årevis har der været store budgetoverskridelser på området for udsatte børn, og millioner til anbringelser og forebyggende hjælp er blevet hentet hos blandt andet skoler og daginstitutioner. Eksterne analyser er kommet med en hård kritik af Børn- og Ungeforvaltningens økonomistyring - alligevel er der blevet udbetalt resultatløn til de øverste chefer. Arkivfoto: Steffen Ortmann/Scanpix
Børn- og Ungeforvaltningen i Odense har udbetalt 4,6 mio. kroner til de øverste chefer over en femårig periode, viser aktindsigt fra DR Fyn.
Annonce

Odense: De øverste chefer i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense har  over fem år fået udbetalt 4,6 millioner kroner i resultatløn, selv om forvaltningen i samme periode har kæmpet med massive budgetoverskridelser.


Når der er den slags slags problemer, som Rambøll og BDO påpeger, er det ikke rimeligt, at man får en resultatløn, der afspejler, at man er lykkedes fuldstændigt med sin ledelsesopgave.

Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring på Aalborg Universitet


Det fortæller DR P4 Fyn på baggrund af en aktindsigt, som omhandler resultat til de tre øverste ledelseslag i forvaltningen.

Annonce

Udens relevans for styring

Fyens Stiftstidende har tidligere fortalt, hvordan både Rambøll og senest rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO har påpeget alvorlige problemer med økonomistyringen.

BDO konkluderer for eksempel i en analyse, at flere afdelinger ikke kender deres budget og derfor ikke anede, hvilken hjælp der var råd til.

- Budgetterne er som redskab reelt set uden relevans for den daglige styring, hed det blandt andet i analysen.

Annonce

Mål ikke særligt krævende

Og økonomistyringen har i hvert fald ikke spillet en fremtrædende rolle i resultatlønnen for forvaltningens chefer.

Det konkluderer Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring på Aalborg Universitet, efter at have set kontrakterne. Han siger således til DR Fyn:

- Når der er den slags  slags problemer, som Rambøll og BDO påpeger, er det ikke rimeligt, at man får en resultatløn, der afspejler, at man er lykkedes fuldstændigt med sin ledelsesopgave.

- Hvis man ender med de her problemer, er det fordi, der er noget i vejen med den måde, man har lavet resultatlønsmodellen på. Og målene i resultatkontrakten er ikke specielt krævende og usædvanlige i forhold til, hvad man kan vente af en direktør. Og så er mange af dem svære at følge op på.

Annonce

Fem mål i kontrakt

Ser man for eksempel på resultatlønnen i 2016 for forvaltningens administrerende direktør, er den afhængig af fem mål - tre fælles mål og to individuelle.

De tre fællesmål handler om at gøre tværgående arbejde mere effektfuldt, at udvikle brugen af effektstyring og sørge for fremgang på de otte effektmål, byrådet har opstillet.

Men i de to individuelle målsætninger er økonomien faktisk en rolle i forhold til det første punkt:

- Direktøren skal have gjort en personlig forskel i forhold til forvaltningens udfordringer, specielt den økonomiske udfordring, hedder det således i det ene mål, mens det andet handler om at "forholde sig til strukturen" i forvaltningen.

Annonce

Relevante mål

Stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen har været manden, der skulle afgøre, om målene er blevet opfyldt. Han siger til DR Fyn:

- Målene var fornuftige, da vi lavede kontrakterne. Det var det, som de berørte direktører, rådmanden og jeg selv syntes var de relevante mål. Det viste sig bare, at de mål ofte var for smalle og skønsmæssige - eller lidt for simpelt målbare til jobbet.

- Det, at man har fået udbetalt sin resultatløn, er ikke et udtryk for, at man har levet fuldt op til sine ledelsesmæssige opgaver som direktør, siger han til DR Fyn.

BDO's kritik af forvaltning

  1. "Budgettet er som redskab reelt set uden relevans for den daglige styring."
  2. "Manglende kontrolprocedurer er med til at forklare, hvorfor der forelægges sager for det politiske niveau, der hviler på ukorrekt eller ufuldstændigt datagrundlag eller budgetforudsætninger."
  3. "BDO vurderer, at der ikke er et tilstrækkeligt kendskab til hvad budgettet rummer, og dermed hvilke aktiviteter der kan disponeres."
  4. "Den manglende tro på evnen til at overholde eget budget betyder, at der eksisterer en kultur, hvor underfinansiering bliver en årsagsforklaring."

Odense Kommune har afskaffet resultatløn i alle forvaltninger fra og med 2020, da ordningen ikke har fungeret som forventet.

Rådmand Susanne Crawley Larsen (R) har ingen kommentarer til sagen, "da det ikke er politikere, der står for kontrakter eller aflønning af ledelse eller medarbejdere".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce