Annonce
Odense

Trods betinget dom: Konservativ rådmand slipper for at blive smidt ud af bestyrelse

Den konservative ældre- og handicaprådmand Søren Windell ønsker ikke selv at kommentere beslutningen om, at han kan beholde sin bestyrelsespost i Nordatlantisk Hus. Foto: Michael Bager
Rådmand Søren Windell (K) kan beholde sin plads i bestyrelsen hos Nordatlantisk Hus, selv om han har en betinget dom fra 2007. Konservative langer hårdt ud efter Venstre for at have skabt tvivl om Windells fremtid i den nordatlantiske bestyrelse.

Odense: Efter knap en uges overvejelse har bestyrelsen i Nordatlantisk Hus nu besluttet, at den konservative rådmand Søren Windell kan beholde sin bestyrelsesplads, selv om han i 2007 i forbindelse med en personlig konkurs fik en betinget fængselsstraf og en bøde.

Det oplyser bestyrelsesformand Claus Houden, der også er Venstres gruppeformand i Odense Byråd:

- Efter drøftelse i bestyrelsen er vi blevet enige om, at den øgede presseomtale af rådmand Søren Windells personlige forhold skader Nordatlantisk Hus' formål om at skabe et samlingssted for Nordatlanten i Odense. Fokus skal tilbage på husets formål.

Annonce

- Derfor har bestyrelsen valgt at stoppe det videre arbejde med at undersøge Windells kendte forhold og stiller os tilfreds med Borgmesterforvaltningen i Odense Kommunes vurdering, som er, at han fortsat kan sidde i bestyrelsen.

Ifølge vedtægterne hos Nordatlantisk Hus skal et bestyrelsesmedlem udtræde, "såfremt medlemmet er dømt for en strafbar handling eller er under konkurs". Men af en juridisk vurdering, som Claus Houden selv bad om og fik allerede i sidste uge fra Odense Kommune, fremgår det, at Søren Windells fortid ikke står i vejen for bestyrelsespladsen.

Blandt andet, fordi den betingede straf ligger flere år tilbage, og at der ikke synes at være noget krav om at vise en ren straffeattest, når nye medlemmer træder ind i bestyrelsen.

- Vi har i bestyrelsen brugt lidt tid på at finde ud af, hvilken vej vi skulle gå, men nu har vi brug for ro omkring Nordatlantisk Hus og husets formål, understreger Claus Houden.

V udnytter sagen

Som TV 2/Fyn den seneste tid har kortlagt, har Søren Windell optaget ulovligt anpartslån, han har betalt moms for sent og haft rod i regnskaberne i sit private selskab, Soeren Group ApS, der gik konkurs 21. januar i år. Desuden fik han i 2007 en betinget fængselsstraf for skyldnersvig og en bøde i forbindelse med en personlig konkurs.


I det konservative bagland ulmer en stærk utilfredshed med, at Venstre ser ud til at ville udnytte sagen til egen fordel.

Tommy Hummelmose, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i Odense Byråd


Søren Windell ønsker ikke selv at kommentere Houdens udmelding om, at Windell nu kan blive i den nordatlantiske bestyrelse, men Det Konservative Folkepartis gruppeformand Tommy Hummelmose siger:

- Jeg undrer mig over, hvorfor der skal gå så lang tid, fra Claus Houden får den juridiske vurdering fra Borgmesterforvaltningen, til der bliver truffet en beslutning. I det konservative bagland ulmer en stærk utilfredshed med, at Venstre ser ud til at ville udnytte sagen til egen fordel.

Hvorfor har Søren Windell ikke selv trukket sig fra bestyrelsen for at skabe ro omkring Nordatlantisk Hus?

- Vi mener ikke, en 14 år gammel dom skal forfølge et menneske efter så mange år. Det ligger meget langt væk fra vores værdisæt i Det Konservative Folkeparti. Og det er Claus Houden, der selv skaber støjen, fordi han har trukket sagen i langdrag, mener Tommy Hummelmose.

Annonce

Skår i samarbejdet

Hvor stiller sagen samarbejdet mellem jer og Venstre i et valgår?

- Vi har hidtil haft et godt samarbejde, men det er der slået skår i i øjeblikket.

Peger I fortsat på Venstres Christoffer Lilleholt som borgmester?

- Hos Det Konservative Folkeparti har vi hele tiden haft og har stadig vores egen borgmesterkandidat. Og det er Søren Windell, understreger Tommy Hummelmose.

Nordatlantisk Hus er en selvejende fond og åbnede i november 2013 på Byens Ø på Odense Havn et kulturelt samlingssted for mennesker med tilknytning til og interesse for de nordatlantiske lande Grønland, Færøerne, Island og Danmark.

Claus Houden og Søren Windell er begge udpeget til bestyrelsen i Nordatlantisk Hus i forbindelse med deres byrådsarbejde - og Windell igennem sin plads i bestyrelsen for Det Grønlandske Hus i Odense.

Hverken Houden eller Windell får penge for bestyrelsesposterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce