Annonce
Odense

Trods bekymrede naboer: Enigt byråd siger ja til nyt seniorbofællesskab

Det nye seniorbofællesskab vil støde op til både Rugårdsvej og Paarupvej og skal bygges på en grund, hvor der i dag blandt andet er en fodboldbane og nedlagte elevboliger, som hørte til Tietgenskolen. Kort: Lokalplan fra Odense Kommune
Med byrådets endelige godkendelse kan byggeriet af 152 boliger i et nyt seniorbofællesskab gå i gang. Men ikke alle naboer er begejstrede.

Odense: Et samlet byråd banede onsdag aften vejen for, at byggeriet af et nyt seniorbofællesskab i den nordvestlige del af byen nu kan sættes i gang.

Efter to offentlige høringsrunder sagde alle byrådspartier ja til en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, og dermed kan de to brødre Henrik og Jesper Nygaard veksle deres ambitioner om at etablere seniorbofællesskabet Snestrup Have til virkelighed.


Annonce

Her får vi flere end 150 boliger, der vil være et meget tillokkende tilbud til ældre og med gode vilkår for et godt fællesskab.

Christoffer Lilleholt (V), rådmand


Brødrene har købt Rugårdsvej 286, der tidligere hørte under Tietgenskolen, og på den grund vil de opføre 152 lejligheder på mellem 73 og 107 kvadratmeter fordelt i to- og tre-etagers bygninger og med plads til et 400 kvadratmeter stort, fælles caféhus samt et aktivitetshus med værksteder.

Det har Jesper Nygaard tidligere forklaret:

- Vores vision er ikke et seniorbofællesskab i klassisk forstand. Vi bejler blandt andet til de lidt yngre i slut halvtredserne, som stadig arbejder og ikke har hjemmeboende børn. Desuden ønsker vi at gå skridtet videre og facilitere fællesskabet. Vi vil for eksempel have en professionel kok i cafe-huset og være med til at sørge for, at der er aktiviteter at gå til. Det kunne være yoga, vinsmagning, fællesspisninger og ture til udlandet. Og så vil der være delebiler og - cykler.

Støj og indkig

I en række høringssvar har flere naboer imidlertid udtrykt deres bekymring for byggeriet, som de blandt andet ikke mener passer ind i et område med parcelhuse, de synes, der bygges for tæt og for langt væk fra det politiske ønske om en grøn kommune. Naboerne ønsker ikke, at der fra lejligheder, altaner og tagterrasser kan kigges ned i parcelhushaverne, ligesom de er bekymrede for den øgede trafik og den støj, der følger med.

For at imødekomme dele af kritikken bliver der nu eksempelvis lavet beplantning, der både bryder støj og mindsker indkig, og der må ikke bygges tagterrasser og -haver, der vender mod parcelhus-naboerne.

Og med de ændringer stemte en tilfreds by- og kulturrådmand sammen med resten af byrådet for det nye seniorbyggeri.

- Odense er en mangfoldig by, og det er vigtigt, vi har gode boliger til alle. Her får vi flere end 150 boliger, der vil være et meget tillokkende tilbud til ældre og med gode vilkår for et godt fællesskab, sagde Christoffer Lilleholt (V) på byrådsmødet.

Det er planen, at Snestrup Have skal bygges i tre etaper med cirka 50 lejligheder ad gangen, og de første seniorer ventes at kunne flytte ind i slutningen af vinteren 2021/2022.

Huslejen lander cirka mellem 8.000 og 10.000 kroner per måned.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Kerteminde

Politiet fik travlt efter 'gløder ramte stråtag': Det var dog ikke helt sådan, tingene forholdt sig

Odense

Mere asfalt med 130 km/t: Hastigheden på Fynske Motorvej får et ekstra nøk

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Middelfart

Der kommer færre teststeder i Middelfart fra denne uge: Her er ændringerne

Erhverv

Her er kommunens billigste hus: - Det er selvfølgelig et håndværkertilbud. Det giver næsten sig selv

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Middelfart

Borgere kommer til PCR-test uden at bestille tid: - Det gør det mere bøvlet for os

Nyborg For abonnenter

Poul og Dorthe så flammerne æde deres lade: - Det er noget, man ikke regner med sker for en

Sport

Se det bizarre uheld her: Danmark er i OL-finalen efter drama på cykelbanen

Annonce