Annonce
Odense

Trods bekymrede naboer: Enigt byråd siger ja til nyt seniorbofællesskab

Det nye seniorbofællesskab vil støde op til både Rugårdsvej og Paarupvej og skal bygges på en grund, hvor der i dag blandt andet er en fodboldbane og nedlagte elevboliger, som hørte til Tietgenskolen. Kort: Lokalplan fra Odense Kommune
Med byrådets endelige godkendelse kan byggeriet af 152 boliger i et nyt seniorbofællesskab gå i gang. Men ikke alle naboer er begejstrede.
Annonce

Odense: Et samlet byråd banede onsdag aften vejen for, at byggeriet af et nyt seniorbofællesskab i den nordvestlige del af byen nu kan sættes i gang.

Efter to offentlige høringsrunder sagde alle byrådspartier ja til en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, og dermed kan de to brødre Henrik og Jesper Nygaard veksle deres ambitioner om at etablere seniorbofællesskabet Snestrup Have til virkelighed.


Her får vi flere end 150 boliger, der vil være et meget tillokkende tilbud til ældre og med gode vilkår for et godt fællesskab.

Christoffer Lilleholt (V), rådmand


Brødrene har købt Rugårdsvej 286, der tidligere hørte under Tietgenskolen, og på den grund vil de opføre 152 lejligheder på mellem 73 og 107 kvadratmeter fordelt i to- og tre-etagers bygninger og med plads til et 400 kvadratmeter stort, fælles caféhus samt et aktivitetshus med værksteder.

Det har Jesper Nygaard tidligere forklaret:

- Vores vision er ikke et seniorbofællesskab i klassisk forstand. Vi bejler blandt andet til de lidt yngre i slut halvtredserne, som stadig arbejder og ikke har hjemmeboende børn. Desuden ønsker vi at gå skridtet videre og facilitere fællesskabet. Vi vil for eksempel have en professionel kok i cafe-huset og være med til at sørge for, at der er aktiviteter at gå til. Det kunne være yoga, vinsmagning, fællesspisninger og ture til udlandet. Og så vil der være delebiler og - cykler.

Annonce

Støj og indkig

I en række høringssvar har flere naboer imidlertid udtrykt deres bekymring for byggeriet, som de blandt andet ikke mener passer ind i et område med parcelhuse, de synes, der bygges for tæt og for langt væk fra det politiske ønske om en grøn kommune. Naboerne ønsker ikke, at der fra lejligheder, altaner og tagterrasser kan kigges ned i parcelhushaverne, ligesom de er bekymrede for den øgede trafik og den støj, der følger med.

For at imødekomme dele af kritikken bliver der nu eksempelvis lavet beplantning, der både bryder støj og mindsker indkig, og der må ikke bygges tagterrasser og -haver, der vender mod parcelhus-naboerne.

Og med de ændringer stemte en tilfreds by- og kulturrådmand sammen med resten af byrådet for det nye seniorbyggeri.

- Odense er en mangfoldig by, og det er vigtigt, vi har gode boliger til alle. Her får vi flere end 150 boliger, der vil være et meget tillokkende tilbud til ældre og med gode vilkår for et godt fællesskab, sagde Christoffer Lilleholt (V) på byrådsmødet.

Det er planen, at Snestrup Have skal bygges i tre etaper med cirka 50 lejligheder ad gangen, og de første seniorer ventes at kunne flytte ind i slutningen af vinteren 2021/2022.

Huslejen lander cirka mellem 8.000 og 10.000 kroner per måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce