Annonce
Fyn

Trods anbefaling: Få bruger mundbind i togenes morgenmylder

Langt de fleste pendlere, der stiger på i Odense, har ikke valgt at bære mundbind. Foto: Michael Bager
De første hverdage efter Sundhedsstyrelsens anbefaling om at tage mundbind på, når man rejser med offentlig transport i myldretiden, er der stadig mange, der fravælger den ekstra beskyttelse mod corona.
Annonce

Fyn: Fredag 31. juli kom Sundhedsstyrelsen med en ny anbefaling om at tage mundbind på, når man rejser med offentlig transport i myldretiden.

Anbefalingen er sket som en respons på den gradvise genåbning af landet, som betyder, at flere begynder at benytte offentlig transport igen.

På Odense Banegårds perron tirsdag morgen, hvor lyntoget mod København gør stop, er der mange pendlere, der skal med. Alligevel er der langt mellem mundbindene, og selvom folk generelt er gode til at stå med afstand, mens de venter, så fortættes folkemængden hurtigt, når de stiger på toget.

Annonce

Flere end tidligere

Kort efter kører et intercitytog i samme retning, men med stop i Nyborg. Dette tog er knap så proppet med pendlere, og ikke så overraskende er der kun en håndfuld personer, der bærer maske.

I Nyborg tager vi turen tilbage til Odense. En af dem, der er med her, er Ditte Lunde. Hun arbejder i en IT-virksomhed i Odense, og hver morgen og eftermiddag kører hun med toget.

Ditte Lunde så helst, at mundbind blev billigere, end de er nu. Bruger man engangsmundbind til og fra arbejde, løber det på. Foto: Michael Bager

Den 29-årige kvinde er en af de relativt få, der har taget et blåt engangsmundbind på.

- Jeg har taget mundbind på, fordi myndighederne anbefaler det, og jeg synes, det er godt at følge de anbefalinger. Det er måske ikke helt myldretid endnu, men det kommer nok de næste dage, når folk kommer tilbage fra ferie, og landet genåbner, siger Ditte Lunde.

Ditte Lunde har selv købt mundbind for længe siden, men er først begyndt at bruge dem nu, hvor myndighederne har anbefalet det. Hun er dog ikke i tvivl om, at hun så flere mundbind mandag morgen, end hun gjorde i hele ugen op til.


Hvis jeg rendte rundt i en storby såsom København, ville jeg tænke mere over det.

Mette Wang


Hun går med mundbind for at gøre sit for, at corona forsvinder hurtigst muligt og færrest mulige smittes.

- Hvis smitten bliver holdt nede af, at jeg tager sådan et lille mundbind på, så gør jeg gerne det. Jeg tager toget hver dag, så jeg kommer tæt på mange mennesker, forklarer Ditte Lunde.

Annonce

Der er nok plads

Nogle af dem, der tager turen til Odense uden mundbind, er Mette Wang og Lena Eidsvaag.

- Jeg synes, der har været god plads på togene. Jeg tror, at selve berøringen med håndtag og sådan noget, når man går ind og ud af toget, er mere smittefarligt. Jeg er heller ikke tæt på folk, når jeg er med toget, så for mit vedkommende tror jeg ikke, at mundbind gør den store forskel, forklarer Lena Eidsvaag og tilføjer, at hun regner med at tage bilen, når togene for alvor begynder at blive fyldt.

De to veninder Mette Wang (t.v.) og Lena Eidsvaag følges ad, så de er ikke bange for at smitte hinanden. Foto: Michael Bager

Inden de to kvinder går ind i toget, fisker Mette Wang en lille flaske håndsprit op af sit taske.

- Hvis jeg hoster, gør jeg det i ærmet, jeg holder afstand og jeg spritter af. Jeg tager mine forholdsregler. Jeg oplever også, at folk er gode til at rykke rundt, så vi giver hinanden nok plads, siger Mette Wang.

Hun pointerer, at anbefalingen for nuværende nok giver mere mening andre steder end på Fyn.

- Hvis jeg rendte rundt i en storby såsom København, ville jeg tænke mere over det, fortæller Mette Wang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce