Annonce
Fyn

Trist, men afklaret: Pernille Bendixen forlader Folketinget

Det var en trist, men afklaret Pernille Bendixen, der dagen efter valget måtte erkende, at hun mister sin plads i Folketinget. Foto: Michael Bager
Med en halvering af antallet af mandater, måtte Dansk Folkeparti sige farvel til Pernille Bendixen, der nu skal på jagt efter et nyt job uden for Christiansborg. Hun vender ikke tilbage til jobbet som dagplejemor.

En kort sekund håbede Pernille Bendixen på, at hun kunne få nok personlige stemmer til at erhverve et af de to fynske mandater, som Dansk Folkeparti fik ved folketingsvalget. Men det blev Alex Ahrendtsen og Jens Henrik Thulesen Dahl, der løb med de to mandater. Et udfald, som Pernille Bendixen var ærgerlig over, men også forberedt på.

- Vi ved, at det er vilkårene ved det her job - det er kun til låns. Vi er alle tre gået tilbage i personlige stemmer. Men alt taget i betragtning, synes jeg, at det er et pænt valg, jeg har haft. Jeg er i hvert fald godt tilfreds, sagde hun.

Selv om partiet er gået fra fire til to mandater, er Pernille Bendixen overbevist om, at de to mandater fortsat vil sørge for at kæmpe for de fynske mærkesager i Folketinget. Derudover håber hun også på, at partiet kommer stærkt igen og løbende vender tilliden tilbage hos vælgerne.

Annonce
Pernille Bendixen måtte se sig slået af Alex Ahrendtsen og Jens Henrik Thulesen Dahl, der fik flest personlige stemmer. Foto: Michael Bager

Praktiske gøremål og afslapning

Hvad hverdagen fremover skal fyldes ud med, er endnu ikke fastlagt. Men først og fremmest skal Pernille Bendixen holde ferie, inden hun tager stilling til, hvad der skal ske.

- Jeg skal slappe af, løbe nogle ture og i hundeskoven med min venindes hund. Og så skal jeg have ordnet en masse praktiske ting i forhold til min folketingslejlighed, og så skal kontoret i Folketinget ryddes.

Inden Pernille Bendixen kom i Folketinget, arbejdede hun som dagplejemor, men det er ikke et erhverv, som hun regner med at vende tilbage til.

- Jeg bor i en ret lille lejlighed, så det fungerer ikke med små dagplejebørn. Ellers var det helt sikkert det, jeg ville arbejde med igen. Men nu må vi se, hvad der sker - jeg har ikke taget noget valg om, hvad der skal ske endnu.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce