Annonce
Navne

Trine Bramsen bliver ved med at tale i KFUM-Parken - og FOF'erne slutter sangen

Trine Bramsen er igen sankthanstaler i KFUM-Parken. Måske far Bo også dukker op. Arkivfoto

Hvorfor er det lige, at Trine Bramsen, lige genvalgt til Folketinget og et godt ministerbud, for femte år i træk holder båltalen i KFUM-Parken i Højstrup sankthansaften?

Hun bor i København og er fra Svendborg og omegn af. Dels er hun opstillet i Odense, dels er Bo Madsen folketingskvindens far. Godt nok bosiddende i mange år på Thurø, men i sine unge dage en mere end habil håndboldspiller i Odense KFUM.

Så når Trine taler om hekse og andet utøj, tager Bo ofte turen tilbage til ungdommen for at hygge og tale med sine gamle, undskyld, håndboldkammerater fra hine store dage i den grønne trøje og de blå bukser med hvide kanter.

Og så håber man i Højstrup bare på, at regeringsforhandlinger ikke kommer i vejen for Bramsens tale.

Hele 10 morgensangsværter, Jens Peter Madsen, Kirsten Nonnemann, Kirsten Larsen, Anette Albèr, Jakob Hvidt, Birthe Sørensen, Kirsten Skøtt, Lene Danielsen, Louise Skøt og Carl-Aage Eliasson, der akkompagnerer på flyglet, er med onsdag fra klokken 8.30, når FOF Odenses sidste sangseance inden ferien fejres med kaffe, kage i dagens ferieanledning og naturligvis sang.

Stilheden brydes igen 14. august.

Helen Kjærsgaard, Kirsten Frantzen, Elisabeth Hockauf, Randi Lüders, Jette Roe, Borger Fredberg, Joan Temberg, Edvard Christoffersen, Marlene Ribert Jørgensen, Per Jensen og Lis Pedersen, med Steen Frantzen som tovholder og Elisabeth Tiedt som assistent, tilsammen kunstnergruppen Kamæleon, udstiller fra torsdag den 27. juni i Sognehuset ved Fredens Kirke på Skibhusvej i Odense.

Gruppen, med udspring i Grafikværkstedet i Odense Seniorhus, består af en række engagerede kunstnere, som mødes i glæden over at skabe grafik. Der er fernisering på åbningsdagen klokken 16 til 18.

TV-Korup startede for 30 år siden med en månedlig udsendelse og unge teknikere fra den lokale ungdomsklub. I dag råder den lokale tv-station over fuldt moderne udstyr til tv-produktion, og ud over de mange udsendelser fra Korup og omegn filmer man nu også i Odense og på Nordfyn.

Det er stadig frivillige og ulønnede kræfter, Axel Nielsen, Carl Ole Christensen, Jan Ottosen, Guri Røjskjær, John Kragh og Henrik Bendixen, der udgør bestyrelse og stort set også redaktion.

Fredag den 21. juni klokken 13 til 16 inviteres til jubilæumsreception i Grævlingehuset i Korup. Naturligvis med klip fra gamle udsendelser.

Forleden onsdag var der besøg af en europa- og verdensmester, da instruktørerne Lis Juul Madsen, Anette Seerup og Randi Willum trænede de 13 kvinder i Tarup Paarup Idrætsforening, der er i gang med at tage idrætsmærket.

88-årige Rosa Pedersen træner stadig selv atletik i OGF et par gange om ugen og har verdensrekorden for veteraner i længdespring, højdespring og spydkast.

På billedet instruerer veteranen Hanne Dreyer i, hvordan man får spyddet bedst af sted med korrekt håndgreb og fremføring over hovedet.

- Rosa havde også mange gode fif ved længdespring, kuglestød samt slyngbold, som ligeså blev afprøvet, fortæller Randi Willum. Privatfoto

Annonce
Jens Peter Madsen, historiefortæller, der også kan vælge sange. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce