Annonce
112

Tricktyve udgav sig for at være fra hjemmeplejen: Kørestolsbruger fik stjålet penge

Kørestolsbrugeren blev kørt ind i køkkenet og fik stjålet penge fra sin pung. Arkivfoto: Michael Bager
I mandags kom to hjemmeplejere på besøg hos en kørestolsbruger i Odense SØ. Efter besøget stod det klart, at de var tricktyve.

En kørestolsbruger i Odense SØ blev forleden udsat for tricktyveri. Kørestolsbrugeren, der er tilknyttet Korsløkkehaven Plejecenter, sidder udenfor sin indgangsdør på påskens sidste dag. Klokken er 12, da to personer opsøger kørestolsbrugeren. De beretter, at de er fra hjemmeplejen og den ene af personerne får kørt den forurettede ind i køkkenet. Den anden bliver stående udenfor.

Det bliver et kort besøg fra de to hjemmehjælpere, der går bagefter. Med de to personer ude af døren kan kørestolsbrugeren konstatere, at de nok nærmere var tricktyve end hjemmeplejere. Der mangler penge fra den forurettedes sorte læderpung, der har ligget på et rullebord i køkkenet. Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport.

De to gerningsmænd bliver i døgnrapporten beskrevet som mænd, velklædte, 25 år og 168 centimeter høj. Den ene er østeuropæisk af udseende, almindelig af kropsbrygning, har sort, kort hår og brun i huden ifølge døgnrapporten. Den anden bliver beskrevet som dansk af udseende, almindelig af kropsbygning, har lyst, kort hår og er hvid i huden.

Begge mænd taler dansk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce