Annonce
Sydfyn

Tricktyv narrede ekspedient for 25 pakker cigaretter

Et tyv slap mandag formiddag af sted fra Dagligbrugsen i Landet på Tåsinge med 25 pakker cigaretter uden at betale. Arkivfoto
Dagligbrugsen i Landet har afleveret optagelser af tricktyv til politiet og håber, at det kan afsløre ham.

Tåsinge: Det lykkedes mandag formiddag en tricktyv at slippe af sted fra Dagligbrugsen i Landet med 25 pakker cigaretter uden at betale.

Manden stillede sig op i køen og lagde sine almindelige varer på kassebåndet som alle andre, og så bestilte han to kartoner Prince-cigaretter og fem pakker Prince Light-cigaretter. Ekspedienten lagde cigaretterne på kassebåndet, og manden stak dem ind under jakken og begyndte at pakke sine varer i poser.

Da han skulle betale, fortalte han, at han havde glemt sit dankort og ville gå ud og hente det i sin bil, men han kom aldrig tilbage. Poserne med varer efterlod han i butikken.

Annonce

Ingen alarmklokker

Uddeler Bent Olsen fortæller, at butikken er videoovervåget, og at han har sendt overvågningsbillederne til politiet. Han håber, at det kan afsløre tyven.

- Man kan sige, at vi skulle have været mere opmærksomme, men han lod jo varerne stå, og derfor var der ingen alarmklokker, der ringede. Han var bare udspekuleret, og han snød os, siger Bent Olsen.

Uddelerne stod ikke selv ved kassen, men fortæller, at han også selv kunne være blevet snydt.

- Jeg havde nok selv hoppet på den der, men nu har vi lært, at når der er nogen, der bestiller kartoner med cigaretter, så skal vi vente med at udlevere dem til allersidst og holde øje med, hvor de er, indtil vi får betaling, siger Bent Olsen.

Politiet efterlyser nu tricktyven, som beskrives som en dansk mand på 35 år, 180 cm. høj og almindelig af bygning. Han var lys i huden og havde kort hår og et kort, lyst fuldskæg. Han talte dansk og var iført en lys anorak og lyse bukser.

De 25 pakker cigaretter har en værdi af omkring 1125 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

112

390 gram skunk fundet under forsæde

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce