Annonce
Kultur

Trentemøller-lyd i p-kælder og kalejdoskoper i byens træer: Odense Opening byder på en uge i kulturens navn

Sangerinde Kwamie Liv er blandt de danske kunstnere, der giver koncert i Munke Mose i starten af juli. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Fra 30. juni til 6. juli kommer Odense til at emme af kunst, musik, talks og workshops for børn, når Odense Opening får sin debut. Her er et udpluk af oplevelserne.

Odense byder på en uge med kultur med Odense Opening. Her er et udpluk.

1 Talk-scene på Sortebrødre Torv

Professor Bente Klarlund (billedet) taler med kritiker og litteraturhistoriker Anne Sophia Hermansen. Foto: Kamilla Bryndum

Sortebrødre Torv i Odense bliver forvandlet til en stor talk-scene, der byder på talks for både børn og voksne, når forfattere, kunstnere og debattører reflekterer over H.C. Andersens relevans og betydning for nutiden. Onsdag den 30. juni kan du for eksempel opleve journalist og korrespondent Rasmus Tantholdt og Ane Cortzen, der er arkitekt og tv-vært, i samtale med udgangspunkt i ”at rejse er at leve”.

Hvad betyder vores fysiske velbefindende for fantasien? Det taler overlæge, professor og forfatter Bente Klarlund og kulturkommentator, kritiker og litteraturhistoriker Anne Sophia Hermansen om 2. juli. Professor i psykologi og forfatter Svend Brinkmann taler om menneskets skæbne og dannelse i selskab med Anne Sophia Hermansen.

Af andre emner er også litterære inspirationer og H.C. Andersens relevans for nutiden, og hvad vi skal bruge museerne til, hvor de er på vej hen, og hvorfor der er behov for forandring.

Arrangementerne er gratis, men kræver tilmelding.

2 Kalejdoskoper fra byens træer

Den australske kunstner James Tapscott står bag et kunstværk, man kan opleve i Eventyrhaven. PR-foto: Nicole Reed

Oplev et nyt perspektiv på det velkendte. Det er formlen for de to kuratorer Lea Kirstine Møller og Lise Kapper, når de kaster sig over Odense. I et grænsefelt mellem kunst, design og udsmykning skaber de et atmosfærisk univers, der veksler mellem rum til fordybelse og udsmykning af ruter i Odense, hvor du kan gå under hvide silkebannere, følge sporet af lysende cirkler og opleve byen på ny igennem kalejdoskoper, som hænger fra byens træer. Du vil også hele sommeren kunne opleve et kunstværk af den australske kunstner James Tapscott, som igennem en ring af lysende tåge forvandler den ene af broerne i Eventyrhaven til en slags portal ind til en anden verden.

3 Lydværk af Trentemøller i p-kælder

Trentemøller har skabt et lydværk, der spiller i p-kælderen under H.C. Andersens Hus. PR-foto: Sofie Nørregaard

Når du parkerer din bil i p-kælderen under det nye museum H.C. Andersens Hus, kan du samtidig få en særlig musikalsk oplevelse. For den verdenskendte danske elektroniske musiker Trentemøller har komponeret et musikspor til p-kælderen. Lydtæppet er en blanding af koncerter og lysinstallationer, der skal skabe en atmosfærisk stemning i det offentlige rum.

4 Koncerter i Munke Mose

I den grønne park Munke Mose, der ligger ved Odense Å, inviterer Odense Opening til flere koncerter i det fri med danske musikere som blandt andre Lydmor, Carl Emil Petersen og Kwamie Liv. Lydmor kan du opleve 2. juli. Lydmors navn er også Jenny Rossander. Hun er en dansk singer-songwriter, der også arbejder som producer og filmkomponist. Dagen efter, 3. juli, gæster Kwamie Liv Munke Mose. Hun er dansk-zambiansk sangerinde og sangskriver med base i København. Hun udgav sit første fulde album, ”Lovers that Come and Go”, i 2018. Oplev også koncert med den danske sanger og sangskriver Carl Emil Petersen 4. juli. Han blev kendt som forsanger i bandet Ulige Numre. Siden har han udgivet soloalbummet ”Natradio”. Oplev også albumaktuelle When Saints Go Machine, Love Shop og popsangerinden Soleima + Live Strings.

I Eventyrhaven opfører kunstnerduoen Philip|Schneider et tistemmigt korværk, og DJ Kasper Bjørke skaber meditative lydlandskaber, som du kan lytte til i trådløse headsets i Kongens Have.

5 Workshop i elektronisk musik for børn

Plakaten til ”Tilbage til Fremtiden”. PR-foto

Workshoppen med navnet ”Strøm til Børn” er for børn i alderen 6-12 år, der har en spirende musiker i maven. Til workshoppen er der frie rammer til at komponere elektroniske værker på iPads, og musikeren Rumpistol tager børnene med på en tidsrejse med ”Tilbage til Fremtiden”. Workshoppen finder sted fredag til søndag første weekend i juli på Odeon Plads. Husk at bestille billet. Det er en god idé at medbringe egne høretelefoner. Det er muligt at parkere i Odense P og benytte opgangene P-20 Vestergade Rådhuset og P-18 Fisketorvet/Vestergade.

Børnene kan også opleve talks med blandt andre naturformidler, tv-vært og forfatter Sebastian Klein 30. juni, når han tager publikum med på en rejse ind i H.C. Andersens dyreunivers, eller danse med på DR-vært Sofie Østergaards interaktive MGP-danse-eventyr 1. juli.

Der er også en nyhed for dem med hang til computerspil. Youtuberne Emil Trier (Triergaming) og David Jæger (JudelxGaming) åbner i fællesskab med tilmeldte børn en ny H.C. Andersen-verden i Minecraft, hvor spillerne bygger samler ressourcer og bygger bygninger for at overleve mod monstre, der kommer frem i mørket. Der er ingen grænser for, hvad man kan bygge online i Minecraft, men til de fysiske events er der plads til cirka 70 børn om dagen. Der er lodtrækning om et antal billetter til hver af eventdagene på hjemmesiden hcandersenshus.dk/minecraft.

Over tre dage vil illustrator Katrine Marie Nielsen afholde tegneworkshop for det unge publikum. Mød også Thomas Skov og Emilie Bruhn i ”Snip Snap Snork - en hyldest til godnathistorier og godnatsange”. Der vil også være et live-talkshow med de tre finalister fra ”Den store juniorbagedyst” med vært Micki Cheng, der startede sin karriere i ”Den store bagedyst” i 2015.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Julestjerner koster ekstraregning på 1,5 million for gartneri: Jeg starter hver morgen med at tjekke el- og gaspriserne

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To nye forvaltninger på vej i Odense giver ekstra millionudgifter: Nu skal byrådspolitikere gå ned i løn

Nordfyn For abonnenter

Overbelastede kloakker sætter huse i Skamby under vand: I maj stod der 18 centimeter vand i kælderen hos Anders

Odense

E20: Væltet trailer spærrede motorvejen

Fyn

Vil styrke havmiljøet: Nationalpark i Lillebælt - slut med at trawle i Lillebælt, Storebælt og Langelandsbælt

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

GOG For abonnenter

GOG: Han er bedst når det hele brænder på

OB

Han er meget imponeret over Randers kontinuitet og kultur: OB's Mads Frøkjær: Mange kan lære meget af Randers

GOG

Kampen minut for minut: GOG mødte Mathias Gidsels barndomsklub fra Skjern på den store scene

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Erhverv

Minister om trawlfri zone: En hjælp til fiskerne

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter fem års strid kan vandprisen nu halveres: - Der er kommet nye folk til uden de samme forstokkede idéer

Assens

Oles navn blev læst højt som det allersidste: Ildsjæl bag Ørsted Børnehus skal i byrådet

Annonce