Annonce
Kerteminde

Tredje generation overtager campingpladsen: - Jeg har altid drømt om at bygge en swimmingpool, men det passer ikke til

Marie Okholm Møller har netop overtaget driften af Fyns Hoved Camping efter sine forældre. Hendes mormor og morfar skiftede lupiner ud med turister i 1962. Foto: Helle Kryger
Marie Okholm Møller er vokset op på Fyns Hoved Camping. Nu står hun og ægtefællen Morten selv bag roret.
Annonce

Hindsholm: Solen skinnede altid, da hun var barn. Der var altid mange forskellige børn at lege med, og to gange om dagen kunne hun gå med "badedamerne" til stranden og få en dukkert om sommeren.

- Mine forældre havde ikke tid, da de skulle passe campingpladsen, men hvis jeg havde lyst til at bade, skulle jeg stille mig ud til ankeret klokken 10 eller klokken 14. Så kom der nogle søde damer og tog mig med. Det var et godt børneliv, fortæller Marie Okholm Møller.

Hun er vokset op på Fyns Hoved Camping, der ligger helt ude på spidsen af Hindsholm. Hvor undergrunden består af 12 meter sand, og hvor jorden er så svær at dyrke, at hendes morfar for 58 år siden besluttede sig for at dyrke turister i stedet for lupiner og frøgræs.

Hendes forældre overtog pladsen, da hun var fem år gammel, og denne sommer 2020 står hun for første gang selv bag roret sammen med sin ægtefælle Morten Møller.

Annonce

Fra akkord til campingrytme

I dag er det deres børn, Mathilde på syv og Anders på seks år, der løber rundt på pladsen efter skoletid.

Det var netop det gode børneliv og det tætte familieliv, der fik Marie og Morten Møller til at springe ud som campingmutter- og fatter på fuldtid.

Marie og Morten Møller har overtaget driften af Fyns Hoved Camping. Hun er tredje generation campingmutter. Foto: Helle Kryger

- Det er en fuldstændig fantastisk familievirksomhed den her, fortæller Marie Okholm Møller.

- Indtil jeg var fem år, havde min far købmandsbutikken, og indtil jeg var fem år boede min mormor og morfar bag receptionen, hvor vi bor i dag. Da mine forældre overtog, hjalp min mormor og morfar stadig til mellem klokken ni og tolv hver dag. Derefter gik de hjem, spiste frokost og sov en middagslur. Der var altid nogen at gå til som barn. Det børneliv vil jeg gerne give videre, fortæller Marie Okholm Møller.


Campingpladsen dækker 11 hektar, og der er virkelig meget græs og hæk, der skal klippes, men du skal tage hensyn til gæsterne. De holder ferie og gider ikke at høre på motorlarm fra morgenstunden. Det skal jeg lige vænne mig til.

Morten Møller, Fyns Hoved Camping


Hun er ellers uddannet materialist, han vvs'er.

- Det er ikke helt uvæsentligt, når man har købt 40 toiletter, og jeg ved ikke hvor mange meter tagrender, griner Marie Okholm Møller.

Morten Møller trådte ind i driften 1. maj, og han er stadig ved at vænne sig til campingrytmen.

- Jeg er vant til at stå op klokken fem om morgenen, arbejde på akkord, få opgaverne overstået og så ellers skynde mig hjem fra arbejde. Her kan du ikke gå i gang med noget før klokken ni. Campingpladsen dækker 11 hektar, og der er virkelig meget græs og hæk, der skal klippes, men du skal tage hensyn til gæsterne. De holder ferie og gider ikke at høre på motorlarm fra morgenstunden. Det skal jeg lige vænne mig til, fortæller Morten Møller.

Annonce

En pool tiltrækker larm

Han nyder dog også den ro og fred, som gæsterne kommer efter, og som adskiller Fyns Hoved Camping fra de øvrige pladser i lokalområdet.

Stilheden er slående, så snart man træder ud af bilen på parkeringspladsen.

Under himlen triller lærken, over græsset suser landsvalerne, og her er hverken swimmingpool med hvinende børn eller aktivitetsguide med mikrofon i hånden.

Der er store friarealer mellem de 230 pladser, og yderst på pladsen lokker 180 graders udsigt over Storebælts svalende bølger. Mens vi sidder på en bænk og snakker, kommer da også et ældre ægtepar forbi med vådt hår og håndklæder i favnen.

Vibeke og Karl Brylle er fastliggere på Fyns Hoved Camping. Foto: Helle Kryger

Det er Vibeke og Karl Brylle, der ellers bor på Frederiksberg i København.

- Det er vores faste morgenritual at gå i vandet. Vi er fastliggere herude for andet år i træk. Vores børn og børnebørn bor i Dræby, og vi ville gerne tættere på hinanden, fortæller de.

Selvom Marie og Morten Møller har flere udviklingsplaner for pladsen, vil de for enhver pris værne om roen og freden.

- Jeg har ellers altid drømt om at bygge en swimmingpool, hvis jeg en dag skulle overtage pladsen, men de planer er droppet for længst. En pool tiltrækker alt for meget larm, og det er ikke det, vores gæster kommer for, fortæller hun.

Mange af gæsterne er lystfiskere, der kommer for at opleve Nordens bedste havørredfiskeri. Halvdelen af gæsterne er tyskere, og de er begyndt at vende tilbage, efter grænsen åbnede for dem igen midt i juni. Covid-19 har ikke gjort det nemmere at overtage pladsen i år:

- Vi har også mange hollændere. Dem savner vi, fortæller Marie Okholm Møller.

- Det så noget sort ud i foråret, men så ringede den ene fastligger pludselig efter den anden. Vi har nok fået 20 procent flere fastliggere i år. Og vi har fået flere nye gæster i år. Også yngre familier, som camperer for første gang. Jeg synes, vi kan mærke en tendens til, at folk efterspørger mere ro på pladserne, fortæller Morten Møller.

Før de kan kalde sig ejere af Fyns Hoved Camping mangler dog lige det sidste papirarbejde.

- Vi har en ansøgning om familieoverdragelse liggende hos skat, og den slags er der åbentbart lang ventetid på, fortæller de.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce