Annonce
Nyborg

Tredje brand i haveforeninger på en måned

Natten til onsdag udbrød der brand i et kolonihavehus på Glacisstien i Grejsdalen. Huset står formentlig ikke til at rede. Foto: Kasper Riggelsen
To gange med få ugers mellemrum har der været ild i det samme kolonihavehus i Helgetoften. Natten til onsdag var turen så kommet til et hus i haveforeningen Grejsdalen lige ved siden af. De mange episoder har skabt utryghed blandt beboerne, fortæller formand.

Nyborg: - Det brænder igen. Så er det ud!

Med de ord blev en beboer i Helgetoften vækket natten til onsdag.

Cirka klokken 04.44 blev der ringet til 112, fordi der var udbrudt brand i et kolonihavehus i haveforeningen Grejsdalen, som praktisk talt er vokset sammen med Helgetoften.

- Det er tredje gang på en måned, at det brænder herude, og du kan roligt skrive, at vi er ret irriterede over, at sådan noget kan ske. Det er sgu´ikke særlig trygt, fortæller beboeren, der ikke ønsker at få sit navn i avisen.

Præcis en måned forinden udbrød der brand i et kolonihavehus i Helgetoften et lille stenkast fra, hvor han bor. Det var også ham, der i sin tid opdagede branden og slog alarm.

I weekenden var der brand igen, ovenikøbet i det samme kolonihavehus. Og med branden natten til onsdag er man altså oppe på tre tilfælde i alt. Ifølge politiet har man ikke umiddelbart fundet nogen brandårsag.

Selv er beboeren i Helgetoften dog overbevist om, at branden er påsat, og det gælder i øvrigt også for de to andre brande.

Samme konklusion er formanden for Helgetoften, Jan Jensen, fristet til at drage på baggrund af de mange episoder. I to af tilfældene har ejeren ikke været hjemme.

Den ene gang måtte han selv som formand ringe til vedkommende for at overbringe den dårlige nyhed.

- Det blev hun selvfølgelig rigtig ked af, og hun overvejer nu, om hun har lyst til at blive boende. Men det kan ikke være meningen, at man skal blive skræmt til at flytte fra en haveforening, bemærker han.

Annonce
To gange i træk har brandvæsen og politi måtte rykke ud til det samme kolonihavehus i Helgetoften. Ejerne var godt i gang med at udbedre skaderne efter den første brand, da det skete igen. Foto: Kasper Riggelsen

Bekymrede medlemmer

Formanden er ikke selv bange for, hvad der kan ske, men det er der flere af medlemmerne, som er, fortæller han.

- Husene herude ligger ret tæt på hinanden, og bekymringen går på, at ilden nemt kan sprede sig fra et hus til et andet. Derfor har jeg også hørt om flere, som er begyndt at gå ekstra ture herude om aftenen for at holde øje med, hvem der kommer og går, fortæller han.

Efter den første episode rettede foreningen henvendelse til Fyns Politi, som ifølge Jan Jensen har været flinke til at lægge vejen forbi med jævne mellemrum.

Men det har åbenlyst ikke været nok til at sætte en stopper for problemet, konstaterer han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra et bestyrelsesmedlem i haveforeningen Grejsdalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce