Annonce
forside

Tre uheld i Overgade: Høj kant sendte vinduespudser til tælling

John Hedegaard skal MR-scannes en af de kommende dage for at få afklaret, om han har beskadiget korsbåndet i højre knæ. Foto: Jonas Ancher Nyeng

Den selvstændige vinduespudser John Hedegaard frygter en korsbåndsskade og en længerevarende pause fra arbejdet, efter at han natten mellem fredag og lørdag kørte ned i en stor rende i Overgade og røg over cykelstyret.

John Hedegaard sidder med benet oppe på sofaen i rækkehuset i Poppelhaven. En skinne holder benet stabilt, mens en skål med forskellige slags piller holder smerterne på afstand.

- Hvis jeg sidder helt stille, er det til at holde ud, siger John Hedegaard, der normalt sørger for at skabe klarsyn hos odenseanere med beskidte vinduer.

Der kommer dog formentligt til at gå et stykke tid endnu, før den 43-årige vinduespudser igen kan tage på arbejde, efter at han natten mellem fredag og lørdag styrtede på sin cykel i Overgade.

Som vi tidligere har skrevet, er i alt tre borgere kommet til skade i forbindelse med styrt i Overgade. Styrtene er alle forårsaget af en dyb rende mellem vejbanen og cykelstien, som er opstået, efter at der den 22. oktober blev lagt asfalt på brostene for at skåne området mod den tunge trafik, der vil opstå i Overgade, når udgangen fra byggepladsen til Albanigade bliver lukket i det nye år.

John Hedegaard er én af de tre, der er kommet til skade i mødet med den dybe rende. For ham gik det galt omkring klokken 2 om natten.

- Der er ikke den bedste belysning på gaden, så jeg når slet ikke at se renden, da jeg vil køre op på cykelstien. Cyklen står helt stille, da jeg rammer kanten. Det næste, jeg husker, er, at der står fire unge mænd og kigger ned til mig på jorden, siger John Hedegaard, der er blevet sendt over cykelstyret og blandt andet har slået sit ene knæ.

- Det gør virkeligt ondt. Jeg råber af smerte. De unge mænd tjekker for at se, om jeg har slået hovedet. Det har jeg heldigvis ikke.

John Hedegaard har dog for ondt i det ene ben til at kunne komme op at stå, så han bliver i stedet kørt på skadestuen i en ambulance.

Annonce

Jeg håber på, at det bare er slaget og frygter selvfølgelig, at det ender med en alvorlig korsbåndsskade og en operation. Så kan det tage lang tid med genoptræning, før jeg kan arbejde igen.

John Hedegaard, selvstændig vinduespudser
Asfalten på Overgade er blevet lagt på midlertidigt for at skåne området, når der vil opstå langt mere tung trafik, når udgangen fra byggepladsen til Albanigade lukkes i det nye år. Foto: Michael Bager

Frygter korsbåndsskade

På OUH får John Hedegaard lagt benet i en skinne. Lægerne finder dog ingen brud, så John Hedegaard bliver i stedet skrevet på ventelisten til en MR-scanning, der skal afklare, om han har fået en korsbåndsskade, der måske særligt er kendt for at kunne holde håndboldspillere på skadesbænken igennem lang tid.

- Jeg håber på, at det bare er slaget og frygter selvfølgelig, at det ender med en alvorlig korsbåndsskade og en operation. Så kan det tage lang tid med genoptræning, før jeg kan arbejde igen, siger John Hedegaard, der priser sig lykkelig for, at han som selvstændig har tegnet en sygeforsikring.

- Det gjorde jeg, efter at jeg tidligere har været syg i en måneds tid, hvor jeg ikke var forsikret. Så står man jo tilbage uden nogen indtægt, siger han.

Ikke flere uheld

Hos sekretariatet bag Fra Gade til By-projektet peger man på, at renden nu er fyldt op, og at der ikke er blevet indberettet flere uheld end de tre.

Det fortæller projektleder Stig Langsager, der samtidigt forklarer, at renden opstod, fordi der skulle bruges en anden type asfalt end på resten af vejen.

- Der skulle bruges en anden form for belægning på det sidste stykke mod cykelstien, og den skulle have været lagt færdig mandag i sidste uge. Men det nåede de desværre ikke. Det skulle dog være lavet nu, siger Stig Langsager, der desuden peger på, at den midlertidige rende var markeret med orange og hvide pæle langs vejen.

John Hedegaard forstår dog ikke, hvorfor der ikke var skærmet helt af.

- Jeg er lidt uforstående over for, at man bare er gået fra arbejdet og tænkt, at det var fint nok. Det var det jo ikke, når der er så mange, der kommer til skade, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce