Annonce
Odense

Tre udfordringer ved at lave terapiforløb over telefon eller videoopkald

Center for Seksuelt Misbrugte bruger videoopkald som et nyt redskab under coronakrisen: - Mange af vores klienter har fået overskredet deres grænser gang på gang, og deres integritet er blevet devalueret og nedgjort. Derfor er det vigtigt at finde ud af, om de overhovedet ønsker at blande terapien ind i deres private hjem, som normalt er et hellested, hvor de har ro og føler sig sikre, forklarer psykolog Philip Kjær. Privatfoto

Brødtekst

Annonce

1:

Det er ikke muligt at aflæse folks fysiske reaktioner på samme måde, som når man sidder over for hinanden. Og det giver terapeuter og psykologer nye udfordringer, når de skal snakke om nogle af de ømtålelige situationer:

- Man skal virkelig høre godt efter og turde bremse forløbet og spørge ind til det, man ikke kan se - de ting, vi normalt bruger til at afstemme, følelsesregulere, give nærhed og sende et anerkendende blik, forklarer psykolog Pernille Hansen.

2:

I forlængelse af det første punkt følger, at det er meget svært at gå i gang med at behandle nye klienter. Som psykolog Philip Kjær forklarer:

- Det er meget bevægende følelsesmæssigt, første gang folk kommer her til terapi. For den typiske klient hos os - ser man bort fra de unge - vil der være gået omkring 17 år i gennemsnit fra det første overgreb, til de begynder at snakke om, hvad der er sket. Det er noget, de har båret rundt på i mange år, og det vil være respektløst at begynde at snakke med dem og tage hul på alt det over telefonen eller med et videoopkald.

- Her er vi nødt til at sidde ansigt til ansigt og vise, at man tager det seriøst. At man er den person, de kan betro sig til, og at man tror på, at de har styrken til at hele indefra - i samarbejde med os. Det ville være uetisk at starte forløb på afstand med den gruppe af mennesker, vi samarbejder med.

3:

Det tredje forhold er hensynet til de borgere, som er i behandling.

- Mange af vores klienter har fået overskredet deres grænser gang på gang, og deres integritet er blevet devalueret og nedgjort. Derfor er det vigtigt at finde ud af, om de overhovedet ønsker at blande terapien ind i deres private hjem - at de ikke bare gør det, fordi vi tilbyder det. Hjemmet er normalt et hellested, hvor de har ro og føler sig sikre, og det at blande tingene sammen skal vi tage hensyn til og tale om, inden det sættes i gang, forklarer psykolog Philip Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce