Annonce
Indland

Tre udfordringer for Odense

Den administrerende direktør og projektejer, René Junker, og Jan Grove Korsholm, der er projektchef på Sammenhængende Borgerforløb, er enige om, at reformen fra innovationsministeren er rigtig god. Derfor kastede Odense Kommune sig ud i at sammenkøre sager fra flere forvaltninger, allerede da det kom på dagsordenen. Men det er ikke uden problemer.

1. Millionbesparelser

Sammenhængende Borgerforløb skulle sikre en mere koordineret indsats for borgerne på tværs af forvaltningerne. Derfor vedtog Odense Byråd tidligere en besparelse, som skulle komme gennem Sammenhængende Borgerforløb, men besparelsen har ikke været som forventet. Nu står byrådet derfor overfor flere besparelser i blandt andet børne- og ungeforvaltningen samt ældre- og handicapforvaltningen.

Ud af de 43,6 millioner kroner som Odense Kommunes børne- og ungeudvalg skal finde næste år, udgør kommunens projekt om Sammenhængende Borgerforløb 18 millioner kroner.

Ældre- og handicapforvaltningen skal finde 17 millioner kroner, og ud af dem udgør Sammenhængende Borgerløb 13,4 millioner kroner.

2. Kulturen i forvaltningerne

Forvaltningerne har længe arbejdet parallelt med hinanden, hvor vejene aldrig er krydset. Børneforvaltningen tog sig af sager om børn, beskæftigelsesforvaltningen tog sig af beskæftigelsesspørgsmålet, mens handicapforvaltningen tog sig af handicapspørgsmålet. Ifølge projektchefen har det været - og er stadig - et spørgsmål om tid, før kulturen i forvaltningerne er ændret til, at man automatisk tænker andre forvaltninger ind i sin behandling af en sag.

3. Deling af oplysninger

To forvaltninger må ikke dele oplysninger, uden borgeren selv har givet lov til det. Derfor vil der fortsat være nogle, der kommer til at køre efter den gamle model, hvis de siger nej til delingen. Men problemet handler om et fåtal. De fleste ser det som noget positivt. På den måde behøver de heller ikke fortælle deres historie mere end én gang, hvilket kan være svært for nogle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce