x
Annonce
Erhverv

Tre tip - sådan holder vi humøret højt

Trøstekage og lørdag på en tirsdag. Anlægsgartnerne har flere gode fif til, hvordan de holder humøret højt i hverdagen. Foto: Christian Nordholt
Anlægsgartnerne Christina Nielsen og Dennis Holm giver deres bud på, hvordan de holder skruen i vandet i en alvorlig tid.

Brødtekst

Annonce

1. Lørdag på en tirsdag

Dennis Holm: Jeg har tre børn, og min kæreste, børnene og jeg har aftalt, at vi holder lørdag på en hverdag. Børnene skal jo alligevel ikke op og i skole og børnehave, så det er lige meget, og de synes, det er sjovt, når tirsdag bliver til lørdag. Så laver vi popcorn og vælger en god film, vi sidder og ser. Det er godt at vende tingene lidt på hovedet engang imellem.

2. Nyd foråret

Christina Nielsen: Jeg glæder mig over, at vi stadig kan være udenfor, og at det er så lækkert vejr med sol og en masse lys. Det er noget af det, der holder mig oppe, og vi skal virkelig huske at nyde foråret, især nu. Tænk positivt - det virker faktisk.

3. Køb trøstekager

Der ryger en kage eller to eller tre ekstra ned hos begge gartnere i øjeblikket. Dennis Holm erklærer sig mester i at købe trøstekage - der ryger en træstamme ekstra ned, men det går til et godt formål, mener han - for den lokale bager skal også leve. Hos Christina Nielsen er trøstekage-behovet ikke så stort, men når det rammer, står den helst på brunsviger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce