Annonce
Kerteminde

Tre ting, du skal vide om Harding Poulsen: Omsætningen er fordoblet på få år

Vognmandsforretningen bestod de første 34 år af en nekelt mand og hans lastbil, siden da er virksomheden vokset støt. Arkivfoto: Helle Nordström

Nordøstfyn: Det er godt 55 år siden, en ung Harding Poulsen købte sin første lastbil og etablerede sig som vognmand på Hindsholm. Han udgjorde selv hele virksomheden, indtil sønnen Jens i 1998 vendte hjem som udlært mekaniker og trådte ind i firmaet. Indtil da kørte Harding Poulsen næsten kun for landbruget og kun en lille smule for lokale murermestre. Dengang var der blandt andet mange roer, der skulle kørers til sukkerkogeriet i Assens.

Harding Poulsen er i dag 79 år, men fortsat ansat på fuld tid som chauffør. I de første mange år af hans arbejdsliv var det hårdt fysisk arbejde, hvor man læssede med skovl og greb. Nu er det hele mekaniseret.

- Og dengang var der vintre til, så der var masser af brug for sneploven, mindes Jens Poulsen.

- Og så havde han altid en gammel lastbil stående, der blev brugt som grusspreder. Den havde han en landmand til at køre, indtil min bror og jeg blev store nok til, at vi kunne tage den, når vi havde tid til det.

Vi har bedt Jens Poulsen pege på tre vækstpunkter i virksomhedens historie:

Annonce

1. Fordoblede virksomheden

- Ja, den første store vækst i virksomheden var jo, da jeg kom med. det var trods alt en fordobling af virksomheden, griner Jens Poulsen.

- Det var også på det tidspunkt, hvor kørslen for entreprenører så småt begyndte at vokse.

2. Købte en lastbil med kran

- I 2004 købte vi vores første lastbil med kran. Det satte ekstra skub i kørslen for byggebranchen, og det gav os muligheden for at køre med containere, fortæller han.

- Året efter skete generationsskiftet, hvor jeg overtog virksomheden, og samtidig lavede jeg det om til et Aps.

3. Gang i byggeriet

I 2013 kom der for alvor gang i byggeriet, så da ansatte vi mand nummer tre. I 2016 gik det så stærkt, at vi købte kranlastbil nummer to, og så begyndte det at gå rigtigt stærkt, så vi i 2019 ansatte nummer seks og syv i virksomheden. Vi kan også se det på, at omsætningen nu er fordoblet i forhold til 2013.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce