Annonce
Danmark

Tre ting du skal vide om Bendtsen

Op til EU-valget skal Bendt Bendtsen køre 8500 kilometer på sin motorcykel gennem Europa. Foto: Sugi Thiru
Følg med i Bendt Bendtsen 8500 kilometer lange tur gennem 20 EU-lande frem mod EU-parlamentsvalget 26. maj.
Annonce

Bendtsen mener, at hans egen generation er i færd med at slå revner i EU's fundament. Hans mål er at møde de unge europæere på deres hjemmebane og høre om deres håb og planer for fremtidens Europa. Her er tre ting, du skal vide om Bendt Bendtsen.

På tur for egen regning

Foto: Sugi Thiru

Bendt Bendtsen er fra næste uge ude af aktiv politik og har ingen datoplan eller forudbestillinger til turen rundt i Europa. Han har heller ingen sponsorer, men gennemfører turen for egen regning som en realisering af en drengedrøm. Han rydder kontoret i Bruxelles på onsdag og er derefter klar til at fortsætte sin tur gennem 20 EU-lande i jagten på fremtidens Europa. Bendt Bendtsen har i øvrigt aldrig været motorcykelbetjent, men tog motorcykelkørekort for cirka 10 år siden.

En bondedreng springer ud som forfatter

Hjemme i Allesø planlægger Bendt Bendtsen sin tur: EU Explorer 2019. Foto: Sugi Thiru

Bendtsen gør samtidig klar til at springe ud som forfatter til den selvbiografiske bog "En bondedreng fra Nordfyn", der er en samling anekdoter og erindringer fra barndommen og ungdommen i Allesø på Fyn og frem til voksenlivet som politimand og politiker. Bogen var i første omgang tiltænkt familien, men bliver nu udgivet på forlaget Mellemgaard.

Da den pæne mand fik en næse

Bendtsen er kendt som den pæne mand, der skabte ro i Det Konservative Folkeparti. Men en enkelt næse er det blevet til. I marts 2009 blev Bendtsen anklaget for at bruge sin ministerbil til private kørsler. Ombudsmanden tildelte Bendtsen næsen, fordi ministeriet ændrede i kalenderen, inden den blev udleveret. "Uanset hvor ubetydelige ændringerne havde været, må en offentlig myndighed ikke ændre i et dokument, før det giver aktindsigt", skrev ombudsmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce