Annonce
Assens

Tre ting du skal have styr på, når du vil starte virksomhed

Steen Aalund Olsen åbner nyt kafferisteri i nedlagte industribygninger i Haarby Foto: Kim Rune Jessen
Steen Aalund Olsen fik blandt andet hurtige svar på en række spørgsmål fra Assens Kommune, inden han turde binde an med at købe erhvervsejendommen i Haarby. Her giver han tre gode råd til, hvad der er vigtigt at have styr på, hvis man vil etablere egen virksomhed.

1

Det allervigtigste er, at du har styr på alt det miljømæssige. Det man kalder støj og møg. Det gælder både det, du udleder opad, og det du sender ud gennem kloaksystemet. Er systemet dimensioneret til det, og kan renseanlægget tage det? Det skal der være fuldstændig styr på.

Annonce

2

Det er vigtigt, at du har mulighed for at udvide din virksomhed. Det er ikke altid, man tænker fem eller 10 år frem, men det kunne jo være, at du ramte en succes og fik brug for at bygge til. Det skal du også have styr på.

3

Du skal være sikker på, at du kan og vil bidrage til at få et godt samspil med det lokale samfund. Du skal forestille dig, at du er nabo til din egen virksomhed, og så skal du spørge dig selv, om du kunne tænke dig at bo i nærheden af den. Det er vigtigt, at du altid har en god kommunikation med dine naboer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce