Annonce
Kerteminde

Tre ting, du også skal vide om kirsebærfestivalen 2019: 700 kilo kirsebær, udsolgte fiskefrikadeller og 1300 liter kirsebæris:

Sidste års kirsebærminister endte med at spise så mange kirsebær over festivalens tre dage, at han havde maveproblemer i de efterfølgende dage. I år holdt han sig mere til fadøllen, berettede han, da han sammen med avisens journalist ventede på Rylen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Over tre dage har kirsebær, mad og musik været i centrum til kirsebærfestivalen. 700 kilo kirsebær blev fortæret, fiskefrikadellerne blev udsolgt og 1300 liter kirsebæris blev spist.

.

Annonce

1. 700 kilo kirsebær på tre dage

Hænderne flokkedes om at komme til de gratis kirsebær. Nogle havde også medbragt poser, de listede nogle af de søde, røde bær ned i.

Der blev delt massevis ud af gratis kirsebær fra Nybro Frugtplantage til Kirsebærfestivalen 2019. Der blev også solgt en hel del. 700 kilo kirsebær havde festivalen fået til de tre dage ifølge formanden, Erik H. Jørgensen.

- Der er slet ingen tilbage. Det er mange kilo, der er givet ud, men en masse er også blevet solgt, siger han.

2. Kirsebærremoulade, burgere og kirsebæris

De åbnede senere, end der var reklameret for, og de havde udsolgt inden, festivalen lukkede - også kirsebærremouladen med dertilhørende fiskefrikadeller var populært.

- Vores frikadeller var udsolgt søndag middag. Så det gik afgjort, som det skulle. De var stjerneglade, de frivillige dernede. Der er overskud på den del, siger Erik Jørgensen.

Også hos Syberg blev der solgt godt ud af maden. Det var andet år, gårdbutikken solgte burgere.

- Vi har solgt det dobbelte af sidste år. Folk er vilde med dem, siger ejer Lene Bisgaard Gommesen.

Det gode vejr sidste år satte rekord for Vaffelhuset, men trods dryp fra himlen var Kirsebærfestivalen 2019 også en succes for Vaffelhuset - igen i år takket være kirsebærisen.

- Hvis det havde været lidt bedre vejr, havde vi nået samme omsætning som sidste år. Vi har solgt omkring 1300 liter kirsebærsoftice. Det er helt vildt, siger Jan Møller, der ejer Vaffelhuset.

3. Er torvet for lille?

Også de andre oplevelser var et hit blandt gæsterne, er Erik H. Jørgensens oplevelse.

- Vi ville gerne have et par stykker mere samlet, men vores foodmarket blev lidt af en succes. De handlende var tilfredse. Der var ikke en tom plads fredag aften. Det hele var fyldt op. Der var Torvet måske i underkanten i forhold til størrelse, siger han.

På trods af tilfredsheden erkender formanden dog, at flere af boderne åbnede og lukkede på andre tidspunkter, end der var angivet.

- Det skal vi have en snak med dem om. Det skal der følges op på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce