Annonce
Kerteminde

Tre ting du kan gøre for at få din have i topform

En af de ting, som Alex Haurand og Vera Perino har sørget for, er at bevare noget ukrudt som denne tidselblomst, der er et favoritsted for bier og bestemte sommerfuglearter. Foto: Daniel Poulsen
Hvis du har en have, kan den måske optimeres. Alex Haurand og Vera Perino, der har fået anlagt 6500 kvadratmeter ny have i Hundslev, giver her tre gode råd til, hvordan du kan give dyr og insekter de bedste betingelser i din have.
Annonce

Her er tre af parrets råd til, hvordan du kan forbedre din have:

1 Find stauder, der tiltrækker insekter

- Hvis man vil anlægge noget, der ser pænt ud, så kan man finde stauder, der tiltrækker insekter, siger Vera Perino og tilføjer, at især bier og sommerfugle vil elske den prioritering. Mange gartnerier har opdelt deres stauder alt efter hvilke insekter, som planten vil tiltrække.

2 Bevar en brændenælde eller to

- Folk vil gerne have sommerfugle, men for at have en sommerfugl, så skal der også være en sommerfugl-larve. Jeg synes, at man skal overveje, om alle brændeælder skal væk. Der kan bare være et lille område, hvor der bare lige står lidt brændenælder, så får folk nældens takvinge og dagpåfugleøje. 

3 Hav en kvasbunke

- Når du har klippet din hæk, så læg hækaffaldet ned et sted. Det kan fint lægge ovre ved brændenælderne. Man kan også bare gemme det bag en hæk, og den behøver ikke være så stor, siger Alex Haurand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Otterup bankede HC Odense længere ned

Annonce