Annonce
Erhverv

Tre ting, du ikke vidste om portalkranen version 2.0

Portalkranen kan køre 200 meter længere på sine nye skinner - det giver den en samlet kørelængde på 1000 meter. Foto: Christian Nordholt

Brødtekst

Annonce

1 600 pæle

På hvert af af de nye kranspor er der banket 300 jernbetonpæle i jorden i pælegrupper på tre. En pæl i hver gruppe står vandret, de to andre står på skrå - på den måde afbøder pælene både de vandrette og lodrette tryk. Hver pæl vejer cirka 3,5 tons og er banket 16 meter ned i jorden.

2 Ny parkeringsplads

Portalkranen står fastlåst, når den ikke er i drift. I forbindelse med opgraderingen får den ny "parkeringsplads" længere ude af det nye spor. Det fjerner blandt andet bekymringen for, at istapper, der danner sig om vinteren, kan falde ned i områder, hvor mennesker færdes.

3 Ny software

Portalkranens software opgraderes også, fordi kranen skal have at vide, at den har ny rækkevidde. Langs kransporene sidder der for hver 50 meter små følere, der fortæller kranen, om dens to ben - der er 150 meter mellem dem - følges ad. Hvis de ikke gør det, korrigerer kranen selv. Bliver de ved med at køre skævt, stopper kranen. En del af projektet er at sætte nye følere op for hver 50 meter af de nye skinner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce