Annonce
Fyn

Tre ting du ikke vidste om Ole Skøtt

Ole Skøtt er omgivet af læger. Han er som dekan for det sundhedsvidenskabelige fakultet øverste chef for uddannelsen af læger på SDU. Desuden er han gift med en læge, deres datter er læge, og Ole Skøtts far var læge. Ole Skøtt har også læst medicin men har aldrig praktiseret som læge. Foto: Michael Bager.
Sabel-entusiast, fanget af forskning og et knap så romantisk mødested med konen. Her er tre ting, du ikke vidste om dekan Ole Skøtt.
Annonce
Annonce

1. Blev aldrig læge

Faren var læge og rejste, da Ole Skøtt var barn rundt i landet og arbejdede forskellige steder. Således er Ole Skøtt født i Viborg, hans søster i Svendborg og lillebroren i København.

Konen er ørelæge og hans yngste datter er netop blevet optaget på lægestudiet på Syddansk Universitet.

Egentlig læste Ole Skøtt også medicin for at blive læge. Men sådan gik det aldrig. Det viste sig nemlig, at der gemte sig så mange spændende ting inden for forskning, at det var der, han blev. Han har dermed aldrig arbejdet med læge i sundhedsvæsenet.

Annonce

2. Våbenhistorisk entusiast

Siden 1993 har han været redaktør på en række våbenhistoriske årbøger.

Det udspringer af en interesse for gamle våben, han som stor dreng arvede fra en onkel, der samlede på våben. Han har også selv en samling af våben - mest sabler tilbage fra vikingetiden og frem til midt i 1700-tallet.

For Ole Skøtt handler det dels om en interesse for, hvordan våben har udviklet sig i tidens løb fra oldtiden til i dag, og dels om at han møder en masse mennesker og typer, han ikke møder i sit professionelle liv.

Annonce

3. Kærlighed ved første..

På det Anatomiske Institut på Københavns Universitet havde man for år tilbage - ligesom på mange andre medicinske fakulteter - donationsordninger, hvor folk kunne donere deres legeme til videnskaben.

Man havde ansatte til at dissekere legemsdelene- for eksempel et hoved eller en arm, ved at fjerne huden, så man kunne se det indenunder. Det arbejde havde man primært medicinstuderende til. Det var her Ole Skøtt og hans kone traf hinanden, da de begge var medicinstuderende.

- Det er nok ikke alle, der ville synes, det var det mest romantiske sted at træffe hinanden. Men det var det så på en eller anden måde alligevel, griner Ole Skøtt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce