x
Annonce
Fyn

Tre ting, du ikke vidste om Mette Sigaard

Annonce

1. Elsker vinterbadning

- Det vil ikke være løgn at betegne vand som min store passion. Jeg svømmer, bader hele året og dykker. Jeg blev faktisk udsat for min første headhuntning, da jeg i slutningen af min studietid fik job som livredder ved Odense Badevæsen. Jeg har altid følt mig mærkværdig veltilpas i vand, så en af de store ting på min bucket-liste fik jeg opfyldt, da jeg tog dykkercertifikat i forbindelse med med min 50-års fødselsdag. Resterende ting på listens top 3 er i øvrigt motorcykelkørekort og et års ophold i Tyskland.

2. Vokset op på sønderjysk gård

- Jeg er vokset op på mine forældres fritidslandbrug på Sydals. Det var derfor ikke en rigtig, traditionel bondegård – og mine forældre var ikke landmænd – men de havde det her fritidslandbrug ved siden af deres fuldtidsarbejde som lærere. Vi havde en del dyr, og min far dyrkede nogle marker, så der var altid aktivitet og noget, der skulle gøres. Så lærer man at hjælpe til, være flittig og sætte pris på naturen. Og det er der jo ikke noget galt med.

3. Vild med Tyskland

- På mit natbord ligger bogen "Wie mann ein Deutscher wird" (en englænder midlertidig bosat i Tyskland undrer sig over kulturelle særheder og forskelligheder). Jeg hører gerne tysk radio (selvom det ret beset ikke er vigtigt for mig, om der er "Stau in Richtung Bremen und Fussgänger auf Fahrbahn"), men baggrundslyden af det tyske sprog er godt. Jeg vil tro, det er min sønderjyske opvækst med tysk radio og TV, der gør sig gældende i underbevidstheden. Vi tager gerne på ferie i Tyskland både sommer og vinter. Min mand taler flydende tysk, og jeg får ham til at grine allermest, når jeg forsøger at tale tysk. Og det gør jeg gerne, mens han laver mad. Jeg læser og forstår det meste tysk, men min udtale lader en del tilbage at ønske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce