Annonce
Odense

Tre ting du bør vide om omdannelsen af Odense Havn

Et nyt byggeri er ved at gå i gang på Odense Havn på hjørnet af Havnegade og Toldbodgade.Foto: Nils Svalebøg

Her er tre ting:

1. Fra industri til by

Odense Havn - forstået som inderhavnen ind mod byen - så for ikke alt for mange år siden markant anderledes ud end i dag. Før i tiden var havnen en industrihavn, men inderhavnen er i de senere år i højere og højere grad blevet omdannet til boliger og kontorer. Den første havneomdannelsesplan med en vision om at skabe en ny bydel på havnen blev vedtaget i 2003, og siden har forandringen været i gang.

2. Har skabt stor debat

Siden omdannelsen af havnen gik i gang, er der opført der 1300-1400 boliger i inderhavnen, og med en ny byomdannelsesplan fra 2016 blev der åbnet op for, at der kan opføres yderligere cirka 1000 boliger. Herudover er der opført andre typer byggerier som Havneparken, Havnebadet og Nordatlantisk Hus. Udviklingen skaber dog også debat. Nogle frygter, at området bliver bebygget for massivt, ligesom antallet af hvide bygninger også har mødt kritik. Desuden er det blevet debatteret intenst, hvor meget af det gamle, der må rives ned for at opføre nyt.

3. Mere er på vej

Byggeriet ud mod hjørnet af Havnegade og Toldbodgade bliver et de mest markante byggerier på havnen, fordi det er det første, man ser, når man kommer til havneområdet enten fra byen ad Thomas B. Thriges Gade eller fra Skibhuskvarteret ad Buchwaldsgade. Men der er også nyt byggeri i støbeskeen ved Tysklandskaj, der ligger tæt op ad Åløkkeskoven i det område, der bliver kaldt Bryggen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce