Annonce
Odense

Tre ting du (formodentlig) ikke vidste om Stine Høholt

- Jeg glæder mig til at bygge videre på den store udvikling, museet har gennemgået de senere år, sammen med alle mine nye kolleger, siger Stine Høholt, direktør på Kunstmuseum Brandts. Foto: Simon Staun
Annonce

1. Spejder indeni

Da Stine Høholt var barn, var hun i mange år dedikeret spejder. Selv om hun i sit voksne liv har brugt så godt som al sin tid på at vandre rundt inden for på kunstmuseer, kunsthaller, kunstmesser og i klinisk hvide gallerirum, har hun stadig en spejder gemt indeni med hang til telttur og mad på bål. Når hun så har slået teltet op i baghaven og overnattet derude med sine to piger, er hun desværre vågnet op med temmelig ondt i ryggen. Men hun elsker drømmen om at sove under åben himmel og vågne op med udsigt til skov og strand.

2. En natteravn

Hvis Stine Høholt får lov, er hun et udpræget B-menneske, der helst arbejder til langt ud på natten. Ikke engang det at være mor til tvillinger har kunnet ændre på det. Hun lever stadig i håbet om at transformere sig selv til et full-blown A-menneske, der står tidligt op og tager en løbetur, inden arbejdsdagen begynder. Hendes mand har rosende iagttaget en ny form for selvdisciplin i forbindelse med, at hun er startet på Kunstmuseum Brandts og derfor står op lidt før kl. 6 hver morgen.

3. Æstet til fingerspidserne

Stine Høholt har svært ved at abstrahere fra finish og æstetik, når det gælder hjemmet såvel som kunsten og museers indretning. Hun vælger form over funktion, hvilket i familien har ført til flere klager over sofaer og lænestole, som er smukke fremfor funktionelle. Efter 20 år i kunstens verden og en ph.d. i design, scanner hun som det første skilte, værktekster og udstillingsdesign, når hun træder ind på et kunstmuseum.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce