Annonce
Fyn

Tre spor lige nu: Se dronevideo fra akut vejarbejde - sort uheld sendte bilister på omvej

Natten til tirsdag kæmpede entreprenører mod uret for at blive færdig med at lappe et stort hul under den fynske motorvej.

Nr. Aaby: Det var kombinationen af søndagens kraftig regn og et uheld med et afvandingsrør, som mandag aften gav vejbyggerne på Fynske Motorvej ekstraarbejde.

Og gav kødannelse på landevejen ved Nr. Aaby, som skulle tage imod al den vestgående trafik, der blev ledt uden om vejarbejdet.

Det østgående spor (tv) blev holdt åbent med en fartbegrænsning på 50 km/t, fordi der skulle graves helt inde i midterrabatten på motorvejen. Foto: Michael Bager

I forbindelse med, at entreprenører skulle bore et rør under motorvejen, ramte de et gammelt afvandingsrør halvanden meter under motorvejens midterrabat.

Annonce

Stor kløft

- Det var sort uheld, lød det fra Morten Due Hansen, vejingeniør i Vejdirektoratet, som mandag aften kiggede ned i en stor kløft i motorvejsrabatten ved Nr. Aaby.

10 mand fra M. J. Eriksson var natten til tirsdag i sving med at lappe det store hul i Fynske Motorvej. Foto: Michael Bager

Han forklarer, at store mængder vand fra søndagens kraftige regn fossede ud af det ødelagte rør. Vandet fulgte herefter kanten på det nye rør og tog masser af materiale med sig. På den måde skabte det et stort hulrum under motorvejen og pløjede en dyb kløft i den dæmning, den travle færdselsåre står på.

Tre spor lige nu

Hvad laver alle de mennesker og maskiner, man kan se, når man kører på den vestfynske motorvej?

Det store arbejde med udvidelsen til tre spor mellem Nr. Aaby og Blommenslyst er godt i gang.

Masser af mennesker har deres daglige gang på projektet, og i denne serie kigger avisens udsendte jævnligt forbi og fortæller, hvad de arbejder med.

Udvidelsen af E20 til tre spor sker i to etaper. Først mellem Blommenslyst og Gribsvad, hvor man stort set kun mangler det sidste lag asfalt. Siden årsskiftet har entreprenørerne været i gang på strækningen mellem Gribsvad og Nr. Aaby, som efter planen vil være færdig inden udgangen af 2022

- Vi tør ikke andet end at lukke vejen, sagde Morten Due Hansen, som dog glædede sig over, at det var tørvejr mandag. Det betød, at hullet trods alt ikke blevet større.

Natten til tirsdag var det vestgående spor derfor lukket, mens hastigheden i det østgående spor var sat ned til 50 km/t.

Annonce

Vi SKAL nå det!

For at reparere skaden blev et seks meter bredt hul fræset ud i det vestgående spor, så entreprenørerne kunne komme ind og få repareret skaden og samtidig fylde nyt grus i hullet.

- Derefter skal der lægges to lag asfalt på, så vi er klar til at åbne for trafikken igen senest tirsdag morgen klokken seks. Vi SKAL nå det, understregede Morten Due Hansen.

Klokken 06:05 tirsdag morgen kunne Vejdirektoratet meddele på Twitter, at Fynske Motorvej igen var åben.

Mens solen går ned er entreprenørmaskinerne gået i gang med nattens arbejde. Foto: Michael Bager
Flere steder på skråningen har vandet vasket jorden væk og efterladt dybe spor på dæmningen. Foto: Michael Bager
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce