Annonce
Kultur

Klar til sommerkoncerter: Tre festglade herrer skaber liv og glade dage i Otterup

Jens Thorup (tv), Leif Møllgaard og Bo Bruntse har en plan: De vil skabe liv og glade dage i Otterup. Foreløbig har de planlagt fire fredagskoncerter på Torvet i løbet af sommeren. Men der kommer mange flere initiativer fra den nystartede forening Kultur på Torvet, lover de. Foto: Betty Rasmussen
En ny forening, Kultur på Torvet, arrangerer sommerkoncerter i Otterup. Der lægges ud med at fylde Torvet med Abba- og Springsteen-hits i løbet af sommeren. Første koncert er fredag den 9. juli.

Otterup:  Jens Thorup, Leif Møllgaard og Bo Bruntse har en vision. De vil skabe mere liv i Otterup.

Til det formål har de dannet foreningen Kultur på Torvet, og det første initiativ fra de tre initiativrige herrer er fire eller fem fredage med koncerter på Torvet i løbet af sommeren.

Koncerter med hit efter hit efter hit fra blandt andre Abba og Bruce Springsteen - men dog i en kopiudgave. Som det ser ud lige nu, bliver en koncert gratis, mens der opkræves 200 kroner for de øvrige.

Annonce

De praktiske forhold omkring koncerterne svæver stadig en del, dels fordi der naturligvis skal tages hensyn til de aktuelle corona-restriktioner, og dels fordi der er gang i forhandlinger med mulige sponsorer.

Men foreløbig har Kultur på Torvet fået løfte om tilskud på 75.000 kroner fra kommunens Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalg. Pengene kommer fra en Kultur- og Aktivitetspulje.

Ideen til mere musikalsk liv i Otterup opstod i Leif Møllgaards entreprenante hjerne. Han er indehaver af firmaet Musicbooking.dk, og der står eventmager og impresario på visitkortet.

Han foreslog Jens Thorup, bestyrelsesmedlem i Otterup Geværfabrik, at de skulle arrangere udendørs koncerter ved Geværfabrikken.


Thorup var med på ideen om musik i det fri, men foreslog at bruge Torvet i stedet, fordi der her i forvejen er en scene og mulighed for at inddrage de omkringliggende cafeer og spisesteder.


Thorup var med på ideen om musik i det fri, men foreslog at bruge Torvet i stedet, fordi der her i forvejen er en scene og mulighed for at inddrage de omkringliggende cafeer og spisesteder.

Fællessang og jazz

Derfra løb ideerne stærkt. Foreningen Kultur på Torvet blev dannet med Møllgaard, Thorup og Bo Bruntse fra Café Karl og Karl Marius i bestyrelsen og med Anders Fialla, Nyt Syn og Poul Erik Jeppesen, Otterup Håndboldklub som de øvrige medlemmer i foreningen.

Og ideerne og visionen begrænser sig ikke til sommeren 2021.

- Vi vil skabe liv i Otterup også i de kommende år, siger Jens Thorup og nævner i flæng: Fællessang om søndagen, torsdags-jazz, børne-onsdage, tirsdags-marked ...

Og på lidt længere sigt meget gerne mulighed for at overdække en del af Torvet, så publikums fornøjelse ikke bliver så vejrafhængig som i dag.

Fredagskoncerter på Torvet

9. juli: The Abba Show + 80'er/90'er fest.

16. juli: Torben Lendager & Roosters.

23. juli: SmokieJam.

30. juli: Endnu ikke fastlagt.

6. august: The Boss - Tribute to Springsteen.

Men foreløbig gælder det altså sommerens fredagskoncerter, der bliver skudt i gang med en forventet fest fredag den 9. juli, hvor et Abba-show rører op i nostalgien. Og efter en times tid med Abba-hits fortsætter aftenen med musik fra 80'erne og 90'erne - live fra scenen under den røde parasol.

Fredag den 16. juli kommer den tidligere Walkers-forsanger Torben Lendager og hans nuværende band Roosters til Otterup, og den 23. juli er det SmokieJam, der vil genopfriske hits som Lay back in the Arms of Someone og Living next Door to Alice.

Annonce

Billetsalg starter snart

Fredag den 30. juli er endnu i planlægningsfasen hos Leif Møllgaard og Musicbooking.dk, mens fans af Bruce Springsteen til gengæld godt kan sætte kryds i kalenderen ved fredag den 6. august, for da er The Boss - Tribute to Springsteen hyret til at indtage Otterup.

Springsteen-kopierne gav med stor succes koncert i Støberiet i Bogense i september sidste år, og Leif Møllgaard er sikker på, at bandet kan trække et stort publikum.

The Boss - Tribute to Springsteen gav koncert i Støberiet i Bogense i september sidste år. "The Boss er et fænomenalt liveband med hamrende dygtige musikere", skrev avisens mand på stedet bagefter om koncerten. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Som corona-reglerne er lige nu, skal publikum sidde ned til koncerterne. Der vil være plads til cirka 200 på Torvet, og til gratis-koncerten er det tanken, at publikum selv kan tage stole og borde med.

Jens Thorup og Leif Møllgaard regner med, at billetterne bliver sat til salg om kort tid, og til den gratis koncert skal der formentlig også bestilles en billet, så der er styr på, hvor mange der tropper op på Torvet.

Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Nyborg

Har lige åbnet med take away: Nu ryger skiltet i Facaderådet

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce