Annonce
Kultur

Klar til sommerkoncerter: Tre festglade herrer skaber liv og glade dage i Otterup

Jens Thorup (tv), Leif Møllgaard og Bo Bruntse har en plan: De vil skabe liv og glade dage i Otterup. Foreløbig har de planlagt fire fredagskoncerter på Torvet i løbet af sommeren. Men der kommer mange flere initiativer fra den nystartede forening Kultur på Torvet, lover de. Foto: Betty Rasmussen
En ny forening, Kultur på Torvet, arrangerer sommerkoncerter i Otterup. Der lægges ud med at fylde Torvet med Abba- og Springsteen-hits i løbet af sommeren. Første koncert er fredag den 9. juli.

Otterup:  Jens Thorup, Leif Møllgaard og Bo Bruntse har en vision. De vil skabe mere liv i Otterup.

Til det formål har de dannet foreningen Kultur på Torvet, og det første initiativ fra de tre initiativrige herrer er fire eller fem fredage med koncerter på Torvet i løbet af sommeren.

Koncerter med hit efter hit efter hit fra blandt andre Abba og Bruce Springsteen - men dog i en kopiudgave. Som det ser ud lige nu, bliver en koncert gratis, mens der opkræves 200 kroner for de øvrige.

Annonce

De praktiske forhold omkring koncerterne svæver stadig en del, dels fordi der naturligvis skal tages hensyn til de aktuelle corona-restriktioner, og dels fordi der er gang i forhandlinger med mulige sponsorer.

Men foreløbig har Kultur på Torvet fået løfte om tilskud på 75.000 kroner fra kommunens Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalg. Pengene kommer fra en Kultur- og Aktivitetspulje.

Ideen til mere musikalsk liv i Otterup opstod i Leif Møllgaards entreprenante hjerne. Han er indehaver af firmaet Musicbooking.dk, og der står eventmager og impresario på visitkortet.

Han foreslog Jens Thorup, bestyrelsesmedlem i Otterup Geværfabrik, at de skulle arrangere udendørs koncerter ved Geværfabrikken.


Thorup var med på ideen om musik i det fri, men foreslog at bruge Torvet i stedet, fordi der her i forvejen er en scene og mulighed for at inddrage de omkringliggende cafeer og spisesteder.


Thorup var med på ideen om musik i det fri, men foreslog at bruge Torvet i stedet, fordi der her i forvejen er en scene og mulighed for at inddrage de omkringliggende cafeer og spisesteder.

Fællessang og jazz

Derfra løb ideerne stærkt. Foreningen Kultur på Torvet blev dannet med Møllgaard, Thorup og Bo Bruntse fra Café Karl og Karl Marius i bestyrelsen og med Anders Fialla, Nyt Syn og Poul Erik Jeppesen, Otterup Håndboldklub som de øvrige medlemmer i foreningen.

Og ideerne og visionen begrænser sig ikke til sommeren 2021.

- Vi vil skabe liv i Otterup også i de kommende år, siger Jens Thorup og nævner i flæng: Fællessang om søndagen, torsdags-jazz, børne-onsdage, tirsdags-marked ...

Og på lidt længere sigt meget gerne mulighed for at overdække en del af Torvet, så publikums fornøjelse ikke bliver så vejrafhængig som i dag.

Fredagskoncerter på Torvet

9. juli: The Abba Show + 80'er/90'er fest.

16. juli: Torben Lendager & Roosters.

23. juli: SmokieJam.

30. juli: Endnu ikke fastlagt.

6. august: The Boss - Tribute to Springsteen.

Men foreløbig gælder det altså sommerens fredagskoncerter, der bliver skudt i gang med en forventet fest fredag den 9. juli, hvor et Abba-show rører op i nostalgien. Og efter en times tid med Abba-hits fortsætter aftenen med musik fra 80'erne og 90'erne - live fra scenen under den røde parasol.

Fredag den 16. juli kommer den tidligere Walkers-forsanger Torben Lendager og hans nuværende band Roosters til Otterup, og den 23. juli er det SmokieJam, der vil genopfriske hits som Lay back in the Arms of Someone og Living next Door to Alice.

Annonce

Billetsalg starter snart

Fredag den 30. juli er endnu i planlægningsfasen hos Leif Møllgaard og Musicbooking.dk, mens fans af Bruce Springsteen til gengæld godt kan sætte kryds i kalenderen ved fredag den 6. august, for da er The Boss - Tribute to Springsteen hyret til at indtage Otterup.

Springsteen-kopierne gav med stor succes koncert i Støberiet i Bogense i september sidste år, og Leif Møllgaard er sikker på, at bandet kan trække et stort publikum.

The Boss - Tribute to Springsteen gav koncert i Støberiet i Bogense i september sidste år. "The Boss er et fænomenalt liveband med hamrende dygtige musikere", skrev avisens mand på stedet bagefter om koncerten. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Som corona-reglerne er lige nu, skal publikum sidde ned til koncerterne. Der vil være plads til cirka 200 på Torvet, og til gratis-koncerten er det tanken, at publikum selv kan tage stole og borde med.

Jens Thorup og Leif Møllgaard regner med, at billetterne bliver sat til salg om kort tid, og til den gratis koncert skal der formentlig også bestilles en billet, så der er styr på, hvor mange der tropper op på Torvet.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Se nødråbs-videoen: Charlotte og Agge var nogle af de første på stedet efter alvorlig trafikulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Erhverv For abonnenter

Cannabisfirma tabte mere end 60 mio.: -Alt går efter planen

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Navne For abonnenter

Genåbnet vinbar, ny cheftræner og fynsk skuespiller-baby

Fyn

OUH tæller op: Har endnu ikke overblik over konsekvenserne af sygeplejerskernes kollektive opsigelsesdag

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Annonce