Annonce
Kerteminde

Tre restaurant-reaktioner på corona-virus: Lukket, halvlukket, åbent

Annesofie Melgaard Pasfall har netop åbnet ny restaurant på Torvet. Hun fortætter med at have åbent, indtil hun får besked på andet - men med maksinal renøring. Arkivfoto: Nils Svalebøg
En holder åbent, en lukker, og en fortsætter med take-away.

Nordøstfyn: Man må ikke være mere end 100 mennesker samlet, siger statsministeren.

Det er de færreste spisesteder på Nordøstfyn, der kan huse så mange. Men alle restauranter er nødt til at reagere på den truende virus.

Vi har talt med tre restauratører, der har valgt hver sin reaktion.

1. Langegade nr. 2 holder åbent

Annesofie Melgaard Pasfall, der netop i sidste uge åbnede restaurant "Langegade nr. 2" på Torvet, har valgt at holde åbent.

- Der er meget ærgerligt, at det kommer lige efter, at jeg har åbnet ny restaurant, men sådan er det jo en gang imellem. Jeg tænker mere på de stakkels mennesker, der er blevet syge, for det er jo det værste af det hele, siger hun.

- Jeg holder min restaurant åbent hver dag, indtil jeg får besked på noget andet. Der kan jo ikke engang være 50 mennesker hos mig, og myndighederne siger maksimalt 100. Til gengæld har vi skruet maksimalt op for rengøringen.

2. Hos Michael er det kun ud af huset

"Hos Michael" i Langeskov Centret er der åbent, som der plejer at være. Men kun for mad ud af huset. Man kan ikke længere sidde i restauranten og spise sin mad.

- Der kan langt fra sidde 100 mennesker i min restaurant, men den er så lille, at man sidder tæt. Jeg har mange ældre mennesker i min kundekreds, og når statsministeren siger, at vi skal passe på hinanden, så kan jeg ikke med god samvittighed lade folk sidde her og spise, siger Michael Nielsen.

- Til gengæld kan man købe sin mad og tage den med hjem - og i den her tid tilbyder vi også at bringe det ud. Det er mit forsøg på at genfinde noget af den omsætning, vi mister. De fleste af de bestillinger på mad ud af huset til fester, møder og den slags er jo blevet afbestilt.

Han forudser, at der nu kommer nogle meget stille dage. Men så håber han, at folk måske midt i næste uge trænger så meget til mad udefra, at han får travlt igen.

3. Lulu lukker i to uger

Lulus cafe i Langegade lukker de næste to uger.

- Jeg tager det her meget alvorligt, og jeg synes ikke, at jeg kan byde mine unge mennesker, at de skal møde op og arbejde her, når de er sendt hjem fra skole, fordi de skal passe på sig selv, siger Rikke Louise Steffensen.

- Jeg overvejede, om jeg skulle holde åbent for mad ud af huset, men det er jo ikke til at vide, om der ville have været kunder til det. Nu bruger jeg i stedet de to uger til den helt store forårsrengøring. Så får vi at se, om situationen er til at vi genåbner, når de to uger er gået.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Sundhedsmyndigheder: Vi har respiratorer, senge og personale nok til alle coronapatienter

Annonce