Annonce
Erhverv

Tre projekter Steffen Gregersen har hjulpet

Steffen Gregersen giver eksempler på vidt forskellige projekter, som han har hjulpet med at realisere

1.

Kølstrup Skytteforening

Gårslevhallen i Børkop ved Vejle har fået hjælp til at udvide med cafe og fitnesscenter til handicappede.

Foreningen skulle udvide deres meget trange klublokaler, og vi fandt ud af, at de havde nogle børn som medlemmer, der har ADHD, og at skydning har en rigtig god indvirkning på børn med ADHD, fordi de lærer at være helt rolige og koncentrerede for at ramme plet. Sammen fik vi projektet beskrevet og fik bl.a. støtte fra fonde, der støtter projekter målrettet børn med ADHD. Kølstrup Skytteforening er nu i gang med sit store byggeprojekt.

2.

Gårslevhallen

Nordic Performers fik som nystartede støtte til en række koncerter for og med flygtningebørn.

Gårslevhallen ved Vejle ønskede at udvide med caféområde og fitnesscenter. Den slags projekter er der mange af, og derfor er det svært at komme igennem til fondene. Men da vi lavede research i området og de nærliggende byer, fandt vi ud af, at der var en stor koncentration af handicappede og ikke færre end fire store institutioner med handicappede i området - men ingen handicapidrætsforening. Den lokale gymnastikforening og hallens bestyrelse fik derfor oprettet en handicapidrætsforening, og et af tiltagene er fitness, hvor de handicappede kan være. På den måde fik vi finansieret haludvidelsen med nogle millioner fra fonde.

3.

Nordic Performers

Kølstrup Skytteforening - her med formand Jens Erik Skou Olsen - har fået penge til at udvide sine trange klublokaler. Arkivfoto: Helle Nordstrøm

Et nystartet orkester med ca. ti medlemmer er ikke meget at støtte fra fondenes side. Men sammen med orkesteret fik vi os analyseret os frem til, at de som nystartede havde brug for udstyr og en række koncerter at blive spillet sammen på. Det var for et par år siden, da flygtningene var kommet til Danmark, og derfor blev det til en turné, hvor orkesteret tog rundt på flygtningecentre og lavede koncerter for - og ikke mindst med - flygtningebørn. Alt sammen med god støtte fra en lang række fonde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce