Annonce
Danmark

Tre politiske meninger om færre udgifter til indvandring

Mattias Tesfaye, Socialdemokratiet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce

1 Mattias Tesfaye, udlændingeordfører (S)

- Jeg tror stadig, at det er vigtigt at slå fast, at indvandring fra Mellemøsten er en kæmpe udgift, men når det er sagt, kan man ikke andet end blive glad over de nye tal. Jeg havde faktisk forventet en positiv udvikling, fordi det går godt med økonomien i Danmark, og der opstår flere arbejdspladser, også til de ufaglærte.

- Jeg vil være forsigtig med at konkludere, at det skyldes enkeltstående politiske reguleringer. Det er en kombination af, at vi har fået standset tilstrømningen af asylansøgere, at vi er i en højkonjunktur og at en bred folketingspolitik virker. Jeg tror, at der er mulighed for at få udgifterne længere ned, blandt andet med integrationsuddannelsen, som flytter folk fra passiv forsørgelse til elevløn.

Martin Henriksen, Dansk Folkeparti. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Annonce

2 Martin Henriksen, udlændingeordfører (DF)

- Det er godt, at udgifterne er faldet, og der er god grund til at konstatere, at den stramme kurs på udlændingeområdet har virket. Vi jubler ikke over rapporten, for det er stadigvæk mange penge, der bruges.

- Det viser, at der fortsat er store udfordringer på området, og at der er behov for at stramme yderligere på udlændingepolitiken. Det kan eksempelvis være et asylstop. Så vil udgifterne falde yderligere i de kommende år, og det vil frigøre penge til at kunne blive brugt på andre velfærdsområder.

Annonce

3 Andreas Steenberg, udlændingeordfører (R)

- Vi er lidt kritiske over for den måde, som rapporten er udregnet på, fordi rigtig mange af indvandrernes efterkommere er børn og unge. Børn og unge er per definition en udgift, men gør vi det godt i uddannelsessystemet, bliver de senere en indtægt.

- Når det så er sagt, er det en god nyhed, at flere er kommet i job, og det vidner om, at integrationen lykkes. Derfor synes vi, at det er helt forkert, at regeringen har lavet paradigmeskiftet med Dansk Folkeparti, og at Socialdemokratiet har valgt at støtte det. Det, mener vi, er et integrationsstop.

Andreas Steenberg. Foto: Steen Brogaard/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce