Annonce
Odense

Tre politikere mener: Positivt stemte over for forandring i Bredstedgade

Bilerne holder tæt på begge sider af Bredstedgade, og gør det svært for beboerne at finde parkeringspladser tæt på deres hjem. Foto: Stine Ploug Christiansen
Beboere i Bredstedgade oplever at skulle gå langt efter en ledig parkeringsplads, og drømmer om en løsning med beboerlicens. Politikerne er positivt stemte for at finde en løsning på problemet.

Odense: Beboere på Bredstedgade i Odense er frustrerede over, at de ofte skal gå langt efter en parkeringsplads, fordi pladserne foran deres lejlighed er optaget af andre. Vi har spurgt tre medlemmer af By- og Kulturudvalget, hvad de synes der bør gøres.

1 Kristian Guldfeldt (K):  - Væsentligt, at kombinere tal og fakta

Kristian Guldfeldt (K), næstformand i By- og Kulturudvalget i Odense. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Hvis det er et bredt ønske blandt beboerne i området, at man gerne vil have beboerlicens, så synes jeg vi skal kigge på det, siger Kristian Guldfeldt (K), medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Kommune.

Han er positivt stemt over for, at der skal findes en løsning på problemet, men understreger også, at det kræver nærmere undersøgelser af trafikforholdene på stedet, at finde frem til den smarteste løsning. 

- I første omgang skal vi ud og kigge på det. Jeg vil gerne i dialog med borgerne derude, og jeg vil også gerne i dialog med forvaltningen, for at blive klogere på, hvad vi ved rent baggrundsmæssigt, siger han.

- Lige præcis når vi taler trafik er det væsentligt at kombinere det med nogle tal og fakta. Det skal være kombinationen af de to ting, og derfor kan jeg ikke lige nu sige, om beboerlicens er den bedste løsning, eller om vi kan finde noget der er endnu bedre, fortæller Kristian Guldfeldt, som også opfordrer borgere til at kontakte ham og de andre i By- og Kulturudvalget, med ønsker til byen.

- Der skal lyde en opfordring til at borgerne selv melder ind og tager fat i mig. De kan sende en mail, eller give mig et opkald, for vi har behov for at få de her indspark fra borgerne derude.

2 Anders W. Berthelsen (S): - Beboerlicens er et fonuftigt ønske

Anders W. Berthelsen (S), medlem af By- og Kulturudvalget i Odense. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Det lyder som et fornuftigt ønske fra beboerne. Problemet er, at bilister forsøger at komme så tæt på banegården som muligt, men det skal ikke gå ud over beboerne. Jeg beder forvaltningen om at belyse, om det er muligt at indføre beboerlicens i Bredstedgade, skriver Anders W. Berthelsen (S) i et skriftligt svar til Fyens Stiftstidende.

3 Claus Houden (V): - Licens kan være en del af løsningen

Claus Houden (V), medlem af By- og Kulturudvalget i Odense. Foto: Ulrik Sass

- Der er jo ikke nogen der ikke gerne vil finde en løsning, men jeg synes det er vigtigt at både beboere og gæster bliver tilgodeset. Vi skal være en attraktiv by, både at bo og leve i, og det betyder også, at der skal være plads til biler som transportmiddel. Her kan licensen jo være en del af løsningen. Det kan også være der skal bygges private parkeringshuse, eller at folk skal bevæge sig lidt længere til sin bil, end man har skulle tidligere, siger Claus Houden (V).

Han kan sagtens se, at et beboerlicens-område på og omkring Bredstedgade kan være løsningen på problemet, men afviser ikke, at der findes andre muligheder. Han peger på, at man kan finde gode eksempler på løsninger, fra andre steder.

- Jagtvejskvarteret (hvor man har beboerlicens, red.) er en rigtig god case at tage med. Kan man lægge det ned over Bredstedgade også, jamen så er det det vi gør. Men det er klart, at forvaltningen skal kigge på det, så det også bliver behovsafstemt. Også med respekt for de beboere der ikke har tilsvarende fordele, for vi skal behandle folk lige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce